15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Čistili obalu uvale Pržno i planinarsku stazu Pržno-Grabovac

Naša akcija

U organizaciji Opstine Tivat i NVO Naša akcija u nedelju, 9. maja održana je akcija čišćenja kamene obale uvale Pržno i planinarske staze Pržno-Grabovac.

U akciji je ucestvovalo preko 80 volontera u tri faze. Prva faza tj. Komunalno preduzeće Tivat krenulo je sa krcenjem planinarske staze od Przna prema Grabovcu, druga faza tj. Sluzbe zastite i DVD drustva iz Tivata krenuli su u čisćenje staze sa Grabovca na nize.

Treca faza bila je ciscenje lijevog i desnog kraka uvale Przno, sa fokusom na kamenu obalu i siblje gde je bilo dosta otpada koje je more nanjelo. Tu su aktivnosti vodili mladi volonteri NVO Nasa akcija kojima su se pridruzili Omladinski tim Tivat, Asocijacija za istrazivanje morskih sisara iz Radovica, i Drustvo za obrazovanje i razvoja INESCA. Sakupljeno je 5m3 otpada.

Uz ovu ekolosku aktivnosti akcija je sadrzala i humanitarni element. Naime volonteri su za potrebe facebook inicijative “Nase malo nekom presudno” prikupili donacije za licitaciju cija sredstava ce biti upucena lijecenju djece u organizaciji Budi human.

Naša akcija

Zahvaljujemo se od srca svim ucesnicima koji su donacijama i radom, i sa toliko pozitivizma doprinjeli ovoj aktivnosti.

Akcija je podrzana je kroz projekat “Advancing the Resolute and Tangible Environ-mental Implementation of Standards (ARTEMIS)”, sa financijsko podrskom od strane Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States and the Royal Norwegian Embassy in Belgrade, i projekta “Mladi za cist Jadran” koju podrzava BeMed i fondacija Princ Albert II od Monaca.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije