25 C
Kotor

Slušaj online radio

Čistili putni pojas između GP Debeli bijeg i Karasović

Foto Čistoća Herceg Novi

Zaposleni Čistoće iz Herceg Novog danas su uklanjali otpad pored puta, između izuzetno prometnog graničnog prelaza Debeli brijeg i Karasovići (Crna Gora- Hrvatska), koji nesavjesni putnici prilikom čekanja prelaska državne granice izbacuju iz auta.

Zaposleni u Čistoći Herceg Novi protekle ljetnje sezone imali su pune ruke posla, pa je u špicu sezone bilo dana da na glavnu gradsku deponiju prevezu dnevno i 120 tona iz Reciklažnog dvorišta.

Foto Čistoća Herceg Novi

To je komunalni otpad koji se prikupi u gradu. Mimo tih eksternih situacija u julu i avgustu u prosjeku se dnevno prikupljalo i deponovalo od 100 do 110 tona otpada.

U vansezonskom periodu te količine su manje, oko 80 tona, u januaru i manje, a sve u zavisnosti od perioda godine. Riječ je o količinama otpada, koje su približno bile u istom periodu prošle godine.

Foto Čistoća Herceg Novi

Iz Čistoće apeluju na sugrađane da kabasti otpad, ne odlažu pored kontejnera i na javne površine i da kontaktiraju Čistoću, kako bi propisno deponovali taj otpad shodno odlukama o komunalnom redu i održavanju čistoće.

Call centar Čistoće je 19955.

Najčitanije