13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

„Civil Engineer“ gradiće i MR2 saobraćajnicu za Luštica Bay

 

Luštica Bay

Služba za javne nabavke Opštine Tivat kao najpovoljniju na tenderu za izgradnju MR2 pristupne saobraćajnice za turistički kopmples Luštica Bay u Krtolima, proglasila je ponudu kompanije „Civil Engineer“ iz Podgorice.

Ponuda podgoričke kompanije „Toškovići“ bila je drugorangirana, dok je ponuda kompanije „Betonmix“ iz Budve odbijena kao neispravna.

Tender za izgradnju MR2 saobraćajnice, priocijenjene vrijednosti 1,3 miliona eura sa PDV-om, lokalna uprava Tivta raspisala je još u februaru i od tada je dva puta mijenjala i dopunjavala tendersku dokumnetaciju.

„Civil Engineer“ je spreman da ovaj posao završi za cijenu od 1.149.525 eura, a Opština Tivat kao investitor je trađila da se nova saobraćajnica završi u roku od 300 dana od dana uvošenja izvođača u posao. Ta firma inače, u posljendjih nekoliko godina dobijala je dosta poslova na izvođenjeu radova ili vršenju nadzora u Tivtu, ali se u njima baš i nije proslavila o čemu naprimjer, svjedoči i podatak da „Civil Engineer“ ni nakon više od tri godine, nije završio radove na izgradnji oko 400 metara duge, male lokalne saobraćajnice u naselju Cacovo.

Radovi na novoj MR2 cesti u Krtolima, podrazumijevaju izgradnju nove saobraćajnice od završetka aktuelnog MR1 puta, dalje zapadno prema kompleksu Luštica Bay u dužini od nešto preko 600 metara sa obostranim trotoarima i biciklističkim stazama, kao i izgradnju nove kružne raskrnice koja će povezati te dvije saobraćajnice sa postojećim putem za Plave horizonte, odnosno Radoviće. U sklopu MR2 saobraćajnice gradiće se i jedan podzemni pješački prelaz, a predviđeno je i postavljenje nove atmsferske kanalizacije, te vodovodnih i instalacija slabe i jake struje.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije