12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Čokolada s rogačem i maslacem od kikirikija

Rogač

Rogač je jedna od namirnica koje trebate imati u svojoj prehrani. Budući da se od njega rade jako dobri kolači, kremice ili smoothieji, predlažemo vam recept s ovom namirnicom.

U 100 g rogača dobit ćete 222kcal i 4,6 g proteina, 89 g ugljikohidrata i manje od 1% masti. Od minerala u rogaču ima značajna količina kalcija, željeza, magnezija i fosfora te cink, bakar, mangan i selen. U 100 g rogača, nalazi se 40g vlakana što ga čini izvrsnim izvorom vlakana. Također, odličan je i izvor vitamina D te vitamina B skupine.

Čokolada s rogačem i maslacem od kikirikija

rogac-kikiriki-cokolada

Sastojci:

  • 90 g rogača
  • 200 ml + 1 žlica bademovog ili zobenog mlijeka
  • 1 žlica maslaca od kikirikija
  • stevija ili drugo sladilo, po želji

Priprema:

U posudi promiješajte rogač i 100 ml mlijeka, dok se sve grudice ne razbiju. Stavite na laganu vatru i miješajte dok se ne stisne, uz konstantno miješanje. Dodajte ostalo mlijeko i miješajte konstantno, dok se i preostala tekućina ne ispari. Dodajte sladila, po želji.

Smjesu istresite u kalupe (možete i one za led), do polovice kalupa i stavite u hladnjak. Za to vrijeme pomiješajte maslac od kikirikija i 1 žlicu mlijeka te zagrijte. Izvadite ohlađenu čokoladu i dodajte joj ravnomjerno mješavinu mlijeka i maslaca pa ponovo vratite u hladnjak.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije