15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Crna Gora i BiH planiraju da što prije počnu gradnju mosta na Tari

Rafting-Road-to-Scepan-Polje – foto adria.travel
Izgradnja mosta na Tari i poboljšanje putne infrastrukture na relaciji Sarajevo – Podgorica biće prioritet u narednom periodu, zaključeno je tokom sastanka ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića sa ministrom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojinom Mitrovićem. Tokom sastanka bilo je riječi i o planovima a integrisanje graničnih prelaza u cilju poboljšanja bezbjednosti i efikasnosti prevoza putnika i roba.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija, ministri su govorili i o unapređenju bilateralnog sporazuma iz oblasti drumskog saobraćaja, te razmjeni dobrih praksi i iskustava između dvije zemlje.

– U prvom redu, radićemo na otklanjanju problema koje možemo riješiti u kratkom roku. Rješenje infrastrukture na potezu Sarajevo – Podgorica je prioritet jer smo saglasni da taj put ne služi na čast nijednoj državi, jer dva glavna grada ne bi smjela biti tako slabo saobraćajno povezana – kazao je ministar Bojanić.

Navodi da je za Crnu Goru kao turističku destinaciju izgradnja putne infrastrukture veoma bitna, te da krupni infrastrukturni projekti državama mogu pomoći u oporavku od posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Ministar Mitrović je nakon sastanka kazao da je u ovom trenutku najbitnija izgradnja koridora 2b koji bi povezao Sarajevo i Podgoricu, odnosno rješavanje problema na pravcu Foča – Šćepan Polje, izgradnjom mosta na Tari i integranisam graničnim prelazom na tom pravcu.

– Formirana je zajednička radna grupa čiji je zadatak da do jula obavi sve aktivnosti kako bismo Bojanić i ja na ministarskom sastanku u Sloveniji potpisali sporazum o izgradnji tog mosta – rekao je Mitrović.

Na kraju, ministar Bojanić je iskoristio priliku da pozove građane BiH da u što većem broju posjete Crnu Goru, gdje će imati prilike da se uvjere u gostoprimstvo domaćina.

Izvor:ekapija

Najčitanije