12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Očekuju dolazak prvih kruzera

Vladimir Jokić

Turistička sezona u Kotoru ove godine bi trebalo da bude na nivou od oko 50 odsto ostvarenja iz 2019, saopštio je predsjednik te opštine Vladimir Jokić i dodao da se ovog mjeseca očekuje i dolazak prvih kruzera.

„Očekujemo da ove godine imamo sezonu na nivou od nekih 50 odsto sezone iz 2019. godine. Ipak, njena uspješnost će najviše zavisiti od stanja epidemije u gradu i državi“ kazao je Jokić.

On je za agenciju CGNews rekao da je najveća reklama za ovu sezonu masovna vakcinacija, koja je počela na punktovima širom Crne Gore.

„Ohrabruje dobar odziv građana i gužve koje su se od prvog dana mogle vidjeti na punktovima za vakcinaciju”, dodao je Jokić.

On je rekao da je uvjeren da će to stvoriti sliku o Crnoj Gori kao sigurnoj zdravstvenoj destinaciji, kao i da je to ove godine najbolja promocija.

“Razlog za optimizam dali su i dani uskršnjih praznika kada je u Kotoru boravio veliki broj posjetilaca“, saopštio je Jokić.

Ovog mjeseca očekuje se i dolazak prvih kruzera, a nekoliko kompanija moglo bi da dovodi goste na sedmičnom nivou.

“Lokalna uprava, iz dijela svojih nadležnosti, spremno dočekuje sezonu i učiniće sve da gosti ponesu dobru sliku grada i destinacije”, poručio je Jokić.

On je podsjetio da vlade Crne Gore i Hrvatske, na njegovu i inicijativu gradonačelnika Dubrovnika, rade na pronalaženju modela kojim bi se obezbijedio brži i lakši tranzit na graničnim prelazima za organizovane grupe turista, kako bi pomogli turističkoj privredi.

Kada je riječ o infrastrukturnim objektima značajnim za Kotor ove godine bi se, prema riječima Jokića, mogli vidjeti opipljivi rezultati kada je riječ o projektu izgradnje žičare i novog luksuznog hotela.

Lokalna uprava ulaže napore da se riješe aktuelna pitanja na tekućim kapitalnim objektima, kao što su rekonstrukcija zatvorenog bazena i izgradnja sportske dvorane u Škaljarima.

“U direktnom razgovoru sa novim direktorom Uprave za javne radove, Borom Lučićem, i nakon zajedničkog obilaska kapitalnih investicija u gradu, imamo najave da je bazen blizu završetka. Postoje neka tehnička pitanja koja se tiču uvoza stakala, kako bi bazen bio zatvoren, i onda bi se moglo ući u proces tehničkog prijema. Nakon toga bazen će biti pušten u funkciju“ rekao je Jokić.

On je podsjetio da je sportska hala u Škaljarima trebalo da bude završena 2011. godine.

„Formirana je radna grupa koja treba da utvrdi stanje na terenu, odnosno da se ustanovi dokle se došlo sa tim projektom i šta su čije obaveze kada je u pitanju država, Resursni centar i Opština. Odlučeno je da se napravi presjek stanja i trenutno smo u tom procesu. Daćemo sve od sebe da taj projekat dovedemo do kraja“ poručio je Jokić.

On je rekao da raduje najava da će se krenuti sa gradnjom velikog hotela na URC-u.

„Riječ je o objektu iz lanca hotela Marriott. Nedavno su odobrene HIA studije za izgradnju hotela iz lanca Marriott u Kotoru i rekonstrukciju hotela Teuta u Risnu” zaključio je Jokić.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije