18 C
Kotor

Slušaj online radio

Crna Gora nikad dostupnija, leti se ka više od 50 destinacija

Pored navedenih, najavljene su i avio linije za Dablin, Poznanj i Kijev.

Jeftini let ka 28 destinacija

Niskobudžetnih kompanija je trenutno 11 i njima se iz Podgorice i Tivta direktno putuje ka 28 destinacija. Sa Aerodroma Podgorica saobraća irski Ryanair i to do Brisela, Londona, Berlina, Bolonje, Barselone, Stokholma i sezonski do Vroclava. Kako su već pisali mediji, u ovoj godini, pored navedenih, otvaraju nove linije od/do Dublina, Krakova i Poznana dok će linija prema Stokholmu biti obustavljena zbog toga što je Ryanair spriječen da kupi nove avione. Do Štutgarta će saobraćati Laudamotion, ćerka kompanija Ryanaira. I Wizz air je prepoznao Crnu Goru kao destinaciju u koju vrijedi letjeti. Oni održavaju linije do Memingema (Minhen jug), Budimpešte, Milana, Katovica (sezonski), a od jula ove godine počinje i linija Beč Podgorica.

Kada je u pitanju Smartwings, oni iz Podgorice tokom ljetnje sezone lete za Prag, Brno, Ostrava, Pariz, Lion i Nant.

Sa Aerodroma Tivat tokom ljetnje sezone saobraća više low cost kompanija i to Easy Jet (Mančester, London, Ženeva), Pobeda (Moskva, cjelogodišnji saobraćaj), Smartwings (Lil), Transavia France (Pariz), Eurowings (Dizeldorf), Norwegian International (Helsinki), Norwegian Air Shutle (Oslo) i Flydubai (Dubai).

Lisabon pun pogodak

I Montenegro airlines pojačava broj letova i destinacija. Tradicionalno, Montenegro airlines najviše leti ka Beogradu. Nacionalni avio prevoznik leti i ka Rimu, Parizu, Moskvi, Cirihu, Beču, Frankfurtu i Ljubljani. Uz stalne letove, Montenegro airlines će uskoro objaviti i ljetnji red letjenja i destinacije ka kojima će sezonski letjeti.

Iz Montenegro airlinesa su krajem godine saopštili da ozbiljno razmišljaju o uvođenju direktnih letova ka Istanbulu i Lisabonu. Takođe, važno je napomenuti da će Aerodromi Crne Gore, u okviru prekograničnog projekta On Cloud Nine, uspostaviti liniju Podgorica Bari Podgorica.

Projekat, kako su kazali u Aerodromima ima za cilj da uspostavi avio-veze između italijanske regije Pulje i Crne Gore, kao i Pulje i Albanije, kroz eksperimentalno pokretanje novih avio ruta.

Najčitanije