12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

U luci Cozumel se sudarili kruzeri američke kompanije Carnival

sudar kruzera

U meksičkoj luci Cozumel često vlada velika gužva jer stalno stižu golemi američki kruzeri puni gostiju. Nedavno je samo trenutak nepažnje tijekom manevriranja bio dovoljan da kruzer Carnival Glory krmom udari u provu kruzera iste kompanije Carnival Legend, koji je već bio na sidru.

Šteta nije osobito velika jer je sudar bio blag, ali su stradale dvije palube na Carnival Gloryju. Šest je osoba lakše ozlijeđeno, a neki putnici s obližnjeg i usidrenog kruzera Oasis of the Seas (Royal Caribbean Lines) su mobitelima snimali sudar morskih divova.

Oni tvrde kako je Carnival Glory zamalo udario i u njihov kruzer, pa je istraga o cijelom događaju već pokrenuta. Kompanija Carnival je službeno navela kako se incident dogodio, ali ističe kako ni Glory ni Legend nisu zadobili štetu koja bi utjecala na njihovu sigurnost plovidbe. Carnival Glory je izgrađen 2003. i na njemu je 4000 putnika i članova posade.

Na Carnival Legend, izgrađen 2002., ukupno stane 3000 osoba, dok je Oasis of the Seas, isporučen 2009., jedan od najvećih kruzera na svijetu i na njemu može biti čak 8000 putnika i članova posade.

(Ž. S.)

Najčitanije