25 C
Kotor

Slušaj online radio

Crna Gora sa tri jedriličara na prestižnom Svjetskom kupu Princesa Sofía Mallorca

Regata – Foto Trofeo Princesa Sofía Mallorca

Tri crnogorska jedriličara učestvuju na prestižnom Svjetskom kupu “Princeza Sofija“ (53. Trofeo Princesa Sofía Mallorca), to su Milivoj Dukić, Ilija Marković i Nikola Golubović.

Prvog dana takmičenja, vremenski uslovi, prije svega vjetar, a i ogromni valovi pravili su probleme jedriličarima. Milivoj Dukić i Ilija Marković su shodno uslovima dali sve od sebe, dok Nikola Golubović, koji postepeno prelazi iz klase ILCA 6 u olimpijsku klasu ILCA 7, nije izlazio na regatno polje.

Dukić, koji je obezbijedio plasman na Olimpijske igre u Parizu, trenutno zauzima 23. mjesto. Prvu regatu je završio kao deveti, a drugu kao 11.

Mladi Ilija Marković je imao peh tokom prve regate (prevrnuo ga je val) ali je nastavio da se bori pa je do cilja stigao kao 37. U drugoj regati je zauzeo 18. mjesto, pa je trenutno na koti 81.

Na Svjetskom kupu nadmeće se 194 jedriličara na osnovu Svjetske rang liste, a Dukić i Marković, a vjerovatno i Golubović, takmičenje će nastaviti sjutra.

Poslije prvog kvalifikacionog dana, Dukić i Marković su u poziciji da mogu da se nadaju plasmanu u finalne, odnosno zlatnu grupu. Ostala su još dva kvalifikaciona dana, još četiri velika iskušenja na regatnom polju.

Najčitanije