17 C
Kotor

Slušaj online radio

Crveni krst Crne Gore i HNV CG uputili pomoć za stanovnike pogođene nedavnim zemljotresom

Pomoć – Foto: Crveni krst

Crveni krst Crne Gore uputio je pomoć za stanovnike Hrvatske pogođene nedavnim zemljotresom. Ona se sastoji od grijalica, kompleta posteljine, dušeka i jakni, ukupne vrijednosti od preko 30.000 eura i biće dopremljena u Petrinju, u prihvatni centar Hrvatskog Crvenog križa, saopšteno je iz te humanitarne organizacije.

“Navedenu donaciju smo realizovali u saradnji i komunikaciji sa kolegama iz Hrvatskog Crvenog križa koji su nam sugerisali koja im je vrsta pomoći potrebna, s obzirom na trenutnu situaciju. Pomoć smo opredijelili iz sopstvenih resursa. Zajedno sa donacijom koju je obezbijedio Crveni krst Crne Gore, u Hrvatsku je upućena i pomoć Direktorata za vanredne situacije – Ministarstva unutrašnjih poslova, u vidu posteljine, vreća za spavanje, ćebadi i podmetača, a koja će biti uručena Civilnoj zaštiti Hrvatske”, saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

HNV šalje prvu novčanu donaciju stradalima

Uz poruke potpore državnom vrhu i prikupljenu pomoć u hrani, odjeći i higijenskim potrepštinama, koji su poslani početkom januara 2021., Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, danas šalje prvu novčanu donaciju stradalnicima u Petrinji i okolici. Naime, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore pozvalo je odmah nakon razornog potresa 29. 12. 2020.  sve ljude dobre volje da se pridruže HNV-u u akciji prikupljanja novčanih sredstava za stradale u potresu u Hrvatskoj, kako bismo im,  pored moralne potpore, doniranih sredstava u odjeći i hrani, pružili i izvjesnu novčanu pomoć.

Akcija prikupljanja novčane pomoći trajala je od 29.12.2020. do 15. 1. 2021.

Pravni subjekti i fizička lica ukupno su uplatili 6.825 eura, na koji je iznos HNV doniralo 1.000 eura i ukupno uplatilo 7.825 eura na račun Ministarstva financija Republike Hrvatske namijenjen stradalima u potresu.

Najčitanije