25 C
Kotor

Slušaj online radio

Avioni ToMontenegro možda polete i prije 1. aprila

foto Aerodromi CG

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Zoran Radunović saopštio je da bi nova nacionalna aviokompanija ToMontenegro u najboljem slučaju mogla krenuti sa radom i do 1. aprila. Ona bi u najbližem trebalo da liči na neku lou kost kompaniju sa minimalnim troškovima.

“Ako naslijedimo sve što posjeduje Montenegro erlajns, rad, iskustvo, znanje, kod šer ugovore, očekujemo da ćemo sve prenijeti na novu kompaniju. Ako to uspijemo, očekujemo da možemo da krenemo i prije 1. aprila. Ako ne dobijemo da naslijedimo sve što posjeduje MA, stvaranje kompanije će ići teže”, rekao je Radunović.

U Jutarnjem programu TVCG Radunović je saopštio je da nije bilo prostora da se nastavi nesmetan saobraćaj Montenegro erlajnsa.

“MA je izuzetno loše poslovao, to poslovanje je dovelo do visokih dugova. Samo za 2019. godinu imali su porast troškova za 7,5 odsto. S negativnim poslovanjem nijesu mogli da nastave s radom, svoju budućnost vidi s osnivanjem nove kompanije ToMontenegro”, rekao je Radunović.

Dva aviona MA su operativna, dok su dva prizemljena zbog kvarova.

“Neophodna su sredstva MA da bi mogli da počnu s letovima”, rekao je Radunović.

Govoreći o cijenama karata, on je rekao da je s Er Srbijom dogovoreno da neće biti poskupljenja na relaciji Podgorica-Beograd.

On je rekao da već četvrti mjesec zaposleni iz MA nijesu primili plate.

“Stvaranjem nove aviokompanije za očekivati je da će određeni broj zaposlenih MA biti upošljen. Oni koji ostanu neupošljeni, imaćemo socijalni program”, istakao je Radunović.

Izvor:RTCG

Najčitanije