15 C
Kotor

Slušaj online radio

Crveni krst Kotor – pomoć stigla u Krivošije, Grahovo, Ledenice, Gornji Morinj, Grbalj

Crveni krst

Volonteri OO Crveni krst Kotor, kojima su se priključili i članovi grupe „Kotorsko srce“, kao i volonteri zaposleni u Opštini Kotor, uz pomoć predstavnika MZ svakodnevno su angažovani u nesebičnoj pomoći dijeljenja humanitarne pomoći. Vrijedni momci i djevojke svaki dan sa nama, dijele pomoć, nose ljekove, prižaju psihosocijalnu podršku, saopšteno je iz Crvenog krsta Kotor.

Trenutno je na terenu angažovano preko pedeset volontera, a građani i dalje iskazuju volju da se priključe.

“Otkad je proglašena pandemija u Crvenom krstu nema ni subote ni nedjelje. Svaki dan se radi. Dosad smo uspijeli da pomognemo porodice kojima je pomoć bila najpotrebnija.

Mi imamo naše ranije spiskove, a sarađujemo i sa drugim socijalnim službama. Znamo da je sada i veliki broj onih koji ne rade i nemaju prihoda, pa su spiskovi prijavljenih za pomoć veoma dugi.

Crveni krst

Građane Kotora, molimo za razumjevanje. Njihove zahtjeve za pomoć analiziramo i planiramo kako da najpravednije djelimo tu pomoć. Nastojimo da pomoć stigne do onih koji su stvarno ugroženi. Ono što nemamo ne možemo ni da djelimo.

Da bi bilo dovoljno hrane za sve i da bi se udovoljilo svim potrebama građana, osim Crvenog krsta, koji nam doprema robu, molimo i potencijalne donatore.

Crveni krst

Osim staračkih, siromašnih domaćinstava, nismo zaboravili ni RE populaciju. Od njih tražimo samo poštovanje volontera i disciplinu. Kada su na spisku svakako će biti podmireni.

Takođe, dopiremo i do ruralnih područja, pa je pomoć stigla i u Krivošije, Grahovo, Ledenice, Gornji Morinj, Grbalj.

Na kraju bih se zahvalila porodici Glendžo, Imlek-u, Jugopetrolu, Hrvatskoj Građanskoj Inicijativi, Verigama 65 kao i anonimnim donatorima. Kotor je vazda bio human grad, takav će i ostati. Hvala svima.” – poručila je Anet Marović, sekretarka OO Crveni krst Kotor.

Najčitanije