18 C
Kotor

Slušaj online radio

Crveni krst Tivat svakodnevno pomaže drugima, paketi pomoći stigli do 170 porodica

Crveni krst Tivat

U proteklih mjesec dana aktivisti Opštinske organizacije Crvenog krsta Tivat pored redovnih aktivnosti, pomoći u traženju dobrovoljnih davalaca krvi, sakupljanja hrane, polovne garderobe, obuka uspjeli su doći do oko 170 domova sa paketima hrane, paketima higijenskih proizvoda i  adekvatnom količinom brašna po porodici.

“Sve ovo realizovali smo u tri koordinirane akcije distribucije, dostavom na adrese korisnika, kako bismo smanjili kontakte i sačuvali zdravlje građana. Održana je i jedna distribucija polovne garderobe, obuće i kućne opreme u našim prostorijama, dok smo na Lovanju isporučili 20 velikih bala  tople garderobe i nešto jorgana i ćebadi.  Sa posebnom pažnjom odnosimo se prema porodicama koje su zadesile nedaće prirodnih nesreća i požara i higijenskih bolesti. Donaciju u hrani učinili smo prema JU Psihijatrija Kotor.

Danas smo posjetili Opštu bolnicu Kotor, i tom prilikom uručili donaciju u hrani i higijenskim proizvodima. Ovo je skromni način da damo doprinos u borbi protiv aktuelne pandemije i to na samom frontu gdje naši sugrađani biju životne bitke, a predani zdravstveni radnici i osoblje bez predaha i izuzetka bespoštedno ostavljaju zadnje atome snage u spašavanju života.  Za učešće u donacijama zahvalni smo JU „Dječju vrtić Bambi“ Tivat, te kompaniji „Tea gallery“ iz Tivta i   mljekari „Nika“ iz Nikšića.

Crveni krst Tivat

Naše geronto domaćice, svoj posao „Njege starih lica u Opštini Tivat “ obavljaju u redovnim terminima, pa i po pozivu, ali kako bi zaštitili korisnike od virusa, kontakti su limitirani na redovnu dostavu ljekova i hrane i kontakt za psiho socijalnu podršku  preko telefona. U njihovom radu u posljednje vrijeme, pogotovo u radu medicinske sestre, često se detektuju zdravstveni problemi  korisnika i obezbijede hitnu medicinsku intervenciju, na što smo posebno ponosni.

Za naredni period planirane su dalje humanitarne aktivnosti, distribucije, kao i slične donacije zdravstvenim ustanovama u skladu sa sredstvima i potrebama. Ovom prilikom pozivamo privrednike da nas kontaktiraju ukoliko žele svoje domacije da usmjere na kupovinu životnih namirnica za najugroženije, koje ćemo dalje distribuirati.

Rad sa strankama, zbog pandemijskih uslova je radnim danima od 9- 12, a dežurni broj telefona Opštinske organizacije Crvenog krsta je 069 968 173” saopšteno je iz ove organizacije.

Najčitanije