21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Čudna dešavanja obilježila početak gradnje Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama u Tivtu

Početak gradnje Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama u Tivtu, pretvorio se u skandal jer je firma „Erlang“ koja se pojavila na gradilištu umjesto „Arteka“, izvršioca koji je dobio tender i potpisao ugovor sa investitorom Opštinom Tivat, srušila baraku Crvenog krsta iako to nije smjela da uradi po propozicijama tendera.

Demontaža barake od 250 kvadrata sa placa u Zagrebačkoj ulici na Seljanovu, počela je u petak kada je skinut najveći dio krovne konstrukcije. Umjesto da nastave sa radovima na demontaži zgrade, radnici „Erlanga“ danas su ovdje doveli bager koji je „sa zemljom sravnio“ drvenu baraku, pretvorivši je u gomilu neupotrebljivih panela i slomljenih dasaka. Prethodno je ipak, sa gradilišta odvezen najmanje jedan kamion dobre, domnitorane jelove građe sa krova zgrade, a žitelji obližnje lamele C-1 kojima se gradilište nalazi ispod prozora, tvrde da su vidjeli i kako „novac prelazi iz ruke u ruku“ za tu građu i salonite krovne prekrivače, između osoba koje su je odvezle i „Erlangovog“ personala sa gradilišta.

„Pažljiva demontaža postojećeg prizemnog montažnog objekta, sa odvozom na mjesto koje predvidio investitor i odvozom šuta na gradsku deponiju (udaljenost do 10 km). Demontažu obaviti tako da se demontirani objekat u potpunosti sačuva, kako bi ga investitor mogao kasnije ponovo montirati na neko drugo mjesto”- stoji uj propozicijama tendera koji je Opština Tivat objavila za gradnju Dnevnog centra na Seljanovu u poglavlju “Pripremni radovi”. U tenderskoj dokumentaciji pored toga, jasno piše i da  “sav demontirani materijal pripada investitoru” i da je “posebno naglašeno pod kojim uslovima se plaća njegov transport sa gradilišta.”

Menadžer Opštine Tivat Marko Petričević (DPS) danas nije mogao objasni što se događa na Seljanovu i zašto je izvođač radova ovako postupio sa barakom Crvenog krsta, protivno onome što su mu bile obaveze po tenderu. On je za sutra najavio detaljno objašnjenje medijima što se zapravo desilo na Seljanovu i zbog čega se to dogodilo.

Na tenderu za izgradnju Dnevmog centra na Seljanovu je inače, bila samo jedna ponuda, podgoričke firme “Artek” u iznosu od oko 387.000 eura sa PDV-om, a sa tom kompanijom Opština je i potpisala ugovor za izvođenje radova i gradnju objekta Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama. Uprkos tom ugovoru, na gradilištu u Zagrebačkoj ulici se nije pojavio “Artek”, već “Erlang” –obje kompanije u vlasnštvu su podgoričke famijlije Pavličević.

Bager “Erlanga” danas je nakon što je srušio baraku, prekinuo i glavni elektro kabel ispod gradilišta, pa je ovaj dio Seljanova bio par sati bez struje. Iz CEDIS-a su najavili da će zbog  toga “Erlangu” biti naplaćena kazna u iznosu od 4.000 eura.

Izvor:S.L

Najčitanije