16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Damen želi majstore i inženjere Arsenala i Jadranskog brodogradilišta

Animacija budućeg izgleda brodogradilišta u Bijeloj – Damen

Konzorcijum kojeg čine Adriatic Marinas – Porto Montenegro iz Tivta i Damen, holandska kompanija koja se na globalnom nivou bavi izgradnjom brodova i superjahti, pokreću program za regrutaciju inženjera u brodogradnji i za remont jahti, a koji će raditi u novom brodogradilištu u Bijeloj.

„Naime, program će obuhvatiti organizaciju „Dana otvorenih vrata“ u brodogradilištu, koji je sada u fazi sanacije i rekonstrukcije, za sve zainteresovane koji se bave ovom djelatnošću. Zadovoljstvo mi je da saopštim da će prioritet u zapošljavanju imati nekadašnji zaposleni remontnog zavoda „Sava Kovačević“ – Arsenala iz Tivta, Jadranskog brodogradilišta Bijela, kao i iskusni inženjeri na brodovima različitih vrsta“- kazao je danas David Margason, generalni direktor kompanije Adriatic Marinas.

Iz te kompanije kažu da će novo brodograduilište u Bijeloj koje će raditi u sklopu korporacije Damen donijeti brojne benefite za privredu Crne Gore jer se očekuje da će se preko 300 ljudi ponovo zaposliti u industriji brodogradnje u Boki.

„Bijela, odnosno Herceg Novi i Boka Kotorska su istorijska postojbina ovog industrijskog sektora u Crnoj Gori, a sa ovim projektom region će opet pružati priznate usluge ove vrste čitavom mediteranskom pomorskom tržištu.“- saopštili su danas iz Adriatic Marinasa.

Animacija budućeg izgleda brodogradilišta u Bijeloj – Damen

Zajedničko preduzeće te firme i korporacije Damen radi na zapošljavanju početne radne snage za učestvovanje u planiranju i transformaciji brodogradilišta Bijela u novi remontni objekat, i za mogući rani početak njegovih preliminarnih operacija –  pružanje određenih usluga brodoremonta na sadašnjem zapadnom krilu brodogradilišta, dok će se na istočnom dijelu odvijati radovi na ekološkoj sanaciji lokacije.

Na predstojećim svojevrsnim sajmovima zapošljavanja u ovom domenu poslovanja u Bijeloj, prisustvovaće članovi Damen Yachting/Amels tima i predstavnici Damena. O detaljnijim informacijama o samim datumima, javnost će uskoro naknadno obavještena.

„Damen je globalna institucija koja se bavi ovom djelatnošću po najvećim industrijskim standardima, sa stručnim timom inženjera i operativnih kadrova brodogradnje i remonta. Vjerujemo da Boka Kotorska jeste resurs kvalifikovanih stručnjaka u svim ovim profilima, i da ćemo okupiti sjajan tim da oživimo ponovo ovu industriju. Svi oni će imati priliku da sarađuju i rade pod mentorstvom sa našim globalnim timom Damen yards-a“ istakao je Eel Kant, predstavnik kompanije Damen.

Izvor:S.L

Najčitanije