21 C
Kotor

Slušaj online radio

Dan državnosti, 13. jul u Luštici Bay

Luštica Bay

Obrada crnogorskih pjesama u izvođenju Verice Čuljković i kvarteta Unique na repertoaru proslave 13. jula


Koncertom violinistkinje Verice Čuljković sa kvartetom „Unique“ u Amfiteatru u Marina naselju i bazarom crnogorskih proizvoda na Luštica Bay promenadi biće obilježen jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Crne Gore –  Dan državnosti, 13. jul.

Najfiniji crnogorski specijaliteti biće ponuđeni posjetiocima od 19 do 23 sata, dok će od 21 do 22.30 sati ambijent upotpuniti muzičko izvođenje violinistkinje Verice Čuljković u pratnji gudačkog kvarteta koga još čine violinistkinja Teodora Kaličanin, na violi Anda Dizdarević i za violončelom Ana Dulović.

„Istorija i tradicija podneblja su identitet koji želimo što više da utkamo u Lušticu Bay i predstavimo svima. Ovogodišnji program u čast 13. jula je pravi doprinos u tom smislu, kroz predstavljanje crnogorskih proizvoda i koncert kvarteta koji, pored ostalog, ima i poseban aranžman crnogorskih pjesama“, saopštila je Sonja Banićević, supervizorka događaja u Luštici Bay.

Kvarter Unique

Gudački sastav „Unique“ izvešće pored ostalog pet numera, obrada crngogorskih pjesama sa koje su aranžman i spot premijerno izvele prije tri godine. Uz vokal, gošću Tanju Šeter, kvartet je obradio pjesme: “Na Svetoga Nikolu” i “Zastave” poznatog crnogorskog sastava “Perper”, kao i narodne crnogorske pjeme “Oj Vrsuto”, “Poljem se vija” i “Još ne sviće rujna zora”. Spot za pet obrada, sniman na Biogradskoj gori, objavile su simbolično na Dan ustanka, odnosno Dan državnosti.

Pored rada sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom, Verica Čuljković nastupa i sa kvartetom „Unique“ koji na repertoaru ima djela tango, filmske, rok i pop muzike za koji sama piše aranžmane. Publika je često može vidjeti na nastupima sa mnogim bendovima u kojima svira električnu violinu, ali i uz pratnju live DJ setova. Čuljković u nastupima gracioznost violine dodatno ističe zanimljiv scenskim nastupom, tokom kojih sa kvartetom „Unique“ često izovodi i popularne inostrane pop i rok kompozicije u klasičnoj obradi.

Najčitanije