30 C
Kotor

Slušaj online radio

Dan nezavisnosti obilježili hitovi Sergeja Ćetkovića, spektakularno otvaranje sezone uz Gibonnija

Zlopaša i Ćetković

Nakon cjelonedjelnjih radnih akcija čišćenja i pošumljavanja koje su organizovane u susret prazniku, Turistička organizacija Kotor je povodom proslave 21. maja, Dana nezavisnosti, priredila kvalitetan muzički program za Kotorane i veliki broj pristiglih gostiju. Svi prisutni na Trgu od oružja uživali su uz emotivne pop note muzičkih zvijezda, Marijane Zlopaše i Sergeja Ćetkovića.

“Ovaj 21. maj je u znaku nastupa, možemo reći, najboljih crnogorskih izvođača. Svi hitovi koji su obilježili karijeru Sergeja Ćetkovića su na repertoaru. On i Marijana Zlopaša iza sebe imaju već neke zajedničke nastupe tako da ćemo i ovdje biti u prilici da čujemo njihov duet. Ovo je prvi put da Sergej Ćetković nastupa na otvorenom u Kotoru. Imamo jako dobar ambijent, sjajnu binu, sjajne kulise, Kotor je sam po sebi predivan, te nam ne treba druga scenografija,” kazao je direktor TO Kotor, Jovan Ristić.

Iako mu je ovo prvi put da nastupa na otvorenom u Kotoru, regionalna zvijezda Sergej Ćetković je česti gost ovog primorskog grada. Sam muzičar ističe da ga posebne emocije vežu za Kotor i njegove stanovnike, te zbog toga ne iznenađuje što je upravo na toj lokaciji snimio spot za hit pjesmu “Pusti probleme”.

“U Kotoru je fenomenalno, posljednji put sam nastupao 2019. u okviru festivala Kotor Art kada sam nastupio na ljetnjoj sceni uz podršku mladih talenata iz muzičkih škola iz Kotora i Beograda. Zaista divan koncert za pamćenje. Kotorska publika je uvijek fenomenalna, mi sa druge strane se trudimo da vratimo energijom i zahvalimo na gostoprimstvu,” kazao je pop pjevač.

I ovom prilikom je uspostavljena sjajna energija i povezanost pop senzacije sa kotorskom publikom, te su se uglas pjevali hitovi kao što su “Kad bi htjela ti”, “25 sat”, “Korov”, “Pusti proble” i mnogi drugi. Ćetković je ovom prilikom najavio i svoj sedmi studijski album.

Publika

“Nadam se će publika u skorije vrijeme imati priliku da čuje moj sedmi studijski album, iako je većinu pjesama imala prilike da čuje kroz singlove koje smo objavili posljednjih nekoliko godina. Čekaju nas i mnogo nastupa: Luštica, Novi Sad, Primošten, Zadar,” najavio je pjevač.

Publiku je za nastup Sergeja Ćetkovića pripremila pjevačica Marijana Zlopaša koja je publiku podsjetila na svoj sjajan muzički katalog, ali i sa zadovoljstvom izvela duet sa Ćetkovićem iznenadivši publiku novom interpretacijom pjesme “Prste na sto”. Ističe da je oduševljena povratnom reakcijom koju je dobila od publike.

“Kotorani osjećaju to što ja radim, osjećaju tu moju muziku, tu moju emociju i na pravi način prihvate i odgovore mi, tako da je stvarno veliko zadovoljstvo pjevati u Kotoru. Mnogo je lijepo vratiti se ovom gradu jer me za Kotor vežu jako lijepa sjećanja, jedan dobar dio mog života je bio baš vezan za Kotor,” kazala je Zlopaša.

Mnogobrojna publika prisutna na Trgu od oružja uživala je u svakom momentu proslave Dana nezavisnosti, a osim domaćeg stanovništva i gostiju iz regiona, u koncertu su, između ostalih, uživali i gosti iz Španije i Engleske.

Gibonni u Tivtu doček foto Boka News

Muzički spektakl u Kotoru se nastavlja već 2. juna kada će na zadovoljstvo mnogih fanova nastupiti hrvatska muzička zvijezda, Zlatan Stipišić Gibonni.

“Pozivam sve naše sugrađane, tako i goste i cijelu Crnu Goru da dođu u Kotor da zajedno da otvorimo turističku sezonu uz Gibonnija na glavnom gradskom trgu. Sprema se veliki spektakl. Mislim da će trg biti mali da primi sve one koji su zainteresovani,” saopštio je direktor TO Kotor, Jovan Ristić.

Osim sjajnog muzičkog programa TO Kotor je do kraja maja pripremila i druge izuzetno značajne manifestacije. Drugo izdanje CIM foruma kojem će prisustvovati veliki broj panelista i slavnih ličnosti iz svijeta medija, sporta, kulture, umjetnosti biće održan od 25. do 28. maja.

 Iz TO Kotor podsjećaju i na značaj promocije knjige “Vodič za vodiče” Kotoranina, Jovice Martinovića koja će biti upriličena 23. maja na godišnjicu autorove smrti, kada će prvi primjerci knjige biti podijeljeni kotorskim vodičima.

Najčitanije