20 C
Kotor

Slušaj online radio

„Dan otvorenih vrata” – Jadran oduševio brojne posjetioce

Sa Dana otvorenih vrata na JADRAN

Mornarica Vojske Crne Gore u petak je u saradnji sa Turističkom organizacijom Tivat priredila manifestaciju „Dan otvorenih vrata“ na školskom brodu MVCG, jedrenjaku „Jadran“.

Lijepi stari jedrenjak vezan na sviom stalnom vezu na tivatskoj gradskoj rivi Pine, bio je tokom cijelog dana otvoren za posjetioce, a priliku da besplatno obiđu „Jadran“ i upoznaju se sa njegovim bogatim istorijatom i ulogom ovog broda-oldtajmera izgrađenog davne 1933. u Njemačkoj za školovanje u praksi modernih pomoraca, iskoristilo je nekoliko stotina posjetilaca – Tivćana i turista.

Posebno su brojni turisti iz inostranstva bili impresionirani ljepotom klasičnog starog jedrenjaka koji i danas u 21. vijeku, plovi vrlo slično načinu na koji su navigavali stari jedrenjeci iz 19.stoljeća.

ŠB Jadran – foto Boka News

Uz razgovore sa članovima ljubazne posade broda predvođene komadantom, kapetan om korvete Zoranom Ivanovskim, posjetici su imali priliku da obiđu “Jadran“, prošetaju po palubi, popnu se na komandni most ali i pogledaju posebnu izložbu navigacionih instzrumenata, brodskih alata i opreme postavljenu na manevarskoj palubi „Jadrana“ i dobiju promotivni materijal o brodu na našem i engleskom jeziku.

Inače, prema podacima TO Tivat, trenutno u svim vidovima registrovanog smještaja na području te opštine borave ukupno 5.702 zvanično prijavljena gosta, što je 26 odsto više nego na isti dan prošle godine.

U hotelima boravi 966 turista, u privatnom smještaju je 4.661 gost, dok 58 posjetilaca boravi u odmaralištima, a njih 17 ljetuje u kampovima.

Izvor:S.L

Najčitanije