23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Muška klapa „Contra“ pobjednik 18. Međunarodnog festivala klapa Perast

Dodjelom nagrada u nedjelju, na centralnom peraškom trgu ispred crkve Svetog Nikole, završen je 18. Međunarodni festival klapa Perast.

U kategoriji muških klapa po ocjeni žirija pobjednik je klapa „Contra“ iz  Splita,  druga nagrada pripala je klapi „Zvizdan“ iz Posušja, treća klapi „Valdibora“ iz Rovinja.

Klapa Contra pobjenici 18. MFK Perast

Nagrada publike u kategoriji muških klapa pripala je klapi „Štiglići“ iz Podgorice.

18. MFK Perast klapa Štiglići

U kategoriji Nova klapska pjesma po ocijeni stručnog prva nagrada u kategoriji Nova klapska pjesma pripala je autoru Marku Šimiću  za pjesmu „Ljubav od Luše“ u izvedbi klape Luše iz Splita.

Za najbolje debitantske klape proglašene su klape „Primorkinje“ iz Budve, „Štiglići“ iz Podgorice i „Marineri“ iz Kotora.

Najbolja crnogorska klapa je ”Bellezza” iz Tivta.

Stručni žiri je radio je u sastavu Mojmir Čačija-predsjednik, Zlata Marjanović, Mario Katavić, Zorana Larković, Marina Dulović, Jasminko Šetka i Vladimir Begović.

Prva nagrada za najbolju kompoziciju pripala je Marku Šimiću za pjesmu “Ljubav od Luše” koju je izvela klapa Luše, druga nagrada pripala je Mikanu Kovačeviću za “Sto dide mog” koju je izvela klapa Uzorita iz Sukošana, treća nagrada pripala je Vedranu Bonačiću i Dušku Tambači za “Nostalgiju nad Bokom” koju je izvela klapa Libero iz Leskovca.

Najčitanije