16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Dan škole proslavljen u Radanovićima – Okrenimo se djeci

Proslavljajući 72 godine rada profesori, vaspitači i učenici Osnovne škole “Nikola Đurković” u Radanovićima, kao i njihovi prijatelji, kolege iz drugiš škola i roditelji su u utorak, 9.maja imali priliku da uživaju u bogatom i raznovrsnom programu, održanom u holu škole.

Program je počeo minutom ćutanja u čast stradaloj djeci u beogradskoj školi. “Okrenimo se djeci”, poiručila je u kratkom govoru direktorica Mare Pržica, koja je istakla važnost gradacijskog razvoja škole kao vaspitno-obrazovne ustanove. Takođe, osvrnula se i na važnost svrsishodnog  pristupa vaspitanju i obrazovanju djece u današnjem vremenu, kada je more izazova pred djecom koja ne mogu sama i ne treba sama da ih razumiju, selektuju i prevazilaze.

Dan škole Radanovići

Program je počeo himnom u izvedbi školskog hora, đački folklorni ansambl je izveo splet kola iz Crne Gore, a učenici koji pohađaju Muzičku školu u područnim odjeljenjima Lastva i Radanovići, predstavili su se svojim instrumentalnim izvedbama.

-Prošetali smo kotorskom pjacom i govorili bokeški, a bogami pokazali da znamo i engleski. Ekologijom se bavili, lastike igrali. Recitovali, svirali, đuskali i drugarstvo promovisali. Sve u svemu, jedna divna, raznovrsna, bogata priredba prepuna djece iz naše Matične i Područne škole., kazala nam je direktorica Mare Pržica. Ona je uručila diplome i zahvalnice učenicima koji su ove školske godine brojnim uspjesima izuzetno doprinijeli kulturnoj promociji Škole. Takođe su uručene i zahvalnice donatoroma koji su u prethodnom periodu nesebično pomagali u podizanju kvaliteta uslova rada u Osnovnoj školi “Nikola Đurković” Radanovići.

/M.D.Popović/

Najčitanije