17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Od Kotora do Mua umjetnost je doći i pješeke, o hitnim službama da ne govorimo, nadležni poručuju “niko se ne buni…”

Kako javljaju čitaoi portala Boka News svakodnevni problemi sobraćajnih gužvi od Mula do Kotora sve više eskaliraju. Naime, već neko vrijeme i je pješke sve teže doći do grada. Kamioni, autousi, mali automobili, pješaci, biciklisti svi učesnici u saobraćaju su ugroženi, ali niko ne mari.

Nadležni organi nikako da se počnu baviti svojim poslom, nema regulacije niti kontrole saobraćaja uprkos saobraćajnoj signalizaciji kojom je zabranjeno kretanje kamionima preko 10 T nosivosti donjim putem od Kotora prema Prčanju.

Građani ukazuju na problem i poručuju da nije pitanje stpljenja ili toga što moraju pješke do Kotora već je u pitanju umanjene kvaliteta načina življenja i direktnog ugrožavanja života. Da je nekom pozlilo, koja bi se hitna probila? Da je izbio požar, koja vatrogasna bi prošla? Stariji ljudi koji moraju ići do bolnice ili Doma zdravlja, kako će doći? Roditelji s djecom. Danima već sobraćajni kolaps je naša stvarnost na potezu od Mua do Kotora, poručuju građani.

Pješak se i danas morao boriti da prođe. Taxisti već i ne voze na ovu stranu što je takođe krajnji bezobrazluk. Zar smo postali toliko nenormalni i zaglupljeni da nam ovo ne smeta? Zar se zaista, kako mi je jutros ljubazno rečeno, u lokalnoj upravi, niko ne buni? Dokle će tako? Ko će preuzeti odgovornost za tuđe živote i imovinu kada se dogodi nešto što samo čeka da se desi?
Zašto služi znak na početku donjeg puta ako ga niko ne poštuje od grdosija (kamiona) koje nam ne samo remete život nego uništavaju to malo jadne ceste, pitaju se mještanini?
Muo tabla zabrana za kamione preko 10 t

Zabrana koju niko ne poštuje, niti ko sankcioniše prestupnike na putu Kotor – Muo – Prčanj.

Najčitanije