15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

„Dani jegulje u Neretvi“

Jegulja brodet

I ove godine, treći put za redom održavaju se „Dani jegulje u Neretvi“. Manifestacija koju organizira udruga Maškadur Opuzen uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva poljoprivrede okupiti će brojne Neretvane i njihove goste, koji će imati priliku naučiti nešto više o jegulji, a na opuzenskoj Pjaci je organiziran i tradicionalni kulinarski show u pripremanju jela od jegulje.

Partneri udruge Maškadur u realizaciji ovog za Neretvu važnog projekta su Razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA i Prirodoslovni muzej Metković, lokalni ugostitelji te neretvanski gradovi i opštine.

Ovogodišnji Dani jegulje započinju sutra, u petak, 17. novembra radionicom u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu posvećenoj važnosti jegulje za neretvanski kraj, a vodit će je znanstvenik dr. Branko Glamuzina. Osim toga u Prirodoslovnom Muzeju Metković otvorit će se prigodna izložba o jegulji.

Za subotu je najavljen sajam delicija na opuzenskoj Pjaci, a središnji događaj je kulinarski show u kojem sudjeluju Hrvoje Zirojević, Damir Šarić te opuzenska udruga Pivčeva kala.

Organizirat će se prezentacija proizvoda lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i vinara, dok je u prirodoslovnom Muzeju u Metkoviću planirana kreativna radionica za najmlađe pod nazivom „Tajne jegulje“. Sajam neretvanskih delicija nastavlja se i u nedjelju, a tijekom trodnevne manifestacije lokalni ugostitelji nudit će posebne menije s jeguljom.

Najčitanije