24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

 “Dani pejzaža 2024.“ – koncert klape “Kaše” u Gornjoj Lastvi

 “Dani pejzaža 2024.“ – koncert klape “Kaše” u Gornjoj Lastvi
Klapa Kaše u Gonjoj Lastvi

Kulturno zavičajno udruženje (KZU) “Napredak” Gornja Lastva u okviru manifestacije  „Dane pejzaža 2024“, organizovali su koncert klape “Kaše” iz Dubrovnika.

Dejana Stjepčević ispred udruženja Napredak podsjetila je da ovo 10. godina kako se ova manifestacija realizuje te da su zadovoljni posjetom programa.

“Vidjeli ste i po broju posjetilaca i po reakciji publike da je nastup klape Kaše bio jako uspješan. Mi već naredno veče imamo nešto drugačiji koncert sastava “Kind of blues”. Nakon toga očekuje nas i za nas najznačajniji događaj a to je Lastovska festa koja se ove godine dešava jubilarni pedeseti put”, kaže Stjepčević.

Klapa Kaše u Gonjoj Lastvi

Cilj je, podsjeća ona, da se sačuva ambijent Gornje Lastve i tradicija i kulturno nasleđe uprkos činjenici da više nema stanovnika u selu.

“Ova ambijentalna cjelina je jako interesantna turistima koji borave u Tivtu i tome u prilog ide i činjenica da na koncertima bluza, džeza kao i na koncertu u svitanje, od prisutne publike, oko 80 odsto budu turisti. I to je vid valorizacije ovog područja ali i turističke ponude grada”, ističe Stjepčević.

Klapa Kaše u Gonjoj Lastvi

Luka Šerić član klape Kaše kaže da su do sada više puta nastupali i u Tivtu i u Donjoj Lastvi ali da je ovo njihov prvi nastup u ovom ambijentu koji je, kaže, očaravajuć.

“Bilo je lijepo nastupiti ovdje , iako bez mikrofona i ozvučenja, ali možda i bolje, bili smo nekako bili prisniji s publikom i nadam se da ćemo ponovo ovdje nastupati”.

Gornja Lastva foto Boka News

Sponzori ovog koncerta bili su Dubrovačko neretvanska županija, Opština Tivat, Turistička organizacija Tivat i Porto Montenegro.

Izvor:CG News

Najčitanije