14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Delegacija iz CG na 39. konvenciji Federacije evropskih karnevalskih gradova

FECC CG

U gradu Yalova, u Turskoj, od 10-18. juna održava se 39. konvencija Federacije evropskih karnevalskih gradova kojoj prisustvuju predstavnici 20 zemalja članica sa 115 učesnika.

Delegaciju Crne Gore čine predsjednik FECC Crne Gore Branko Đurica iz Kotora, menadžer tivatskog karnevala Goran Božović i predstavnici karnevala iz Herceg Novog.

Na sastanku predsedništva FECC International u ime delegacije Crne Gore i predsednika Đurice, Božović je istakao da od prošle godine nacionalna sekcija FECC Crne Gore broji pet karnevalskih gradova što je čini jednom od jačih članica Federacije.

“Između dvije konvencije imali smo sedam FECC karnevala u Crnoj Gori. Imamo odličnu saradnju kako među sobom tako i sa karnevalistima iz inostranstva. Karnevalisti iz Evrope sa velikim zadovoljstvom učestvuju na našim karnevalima. Takođe, ponosni smo što su i Feštađuni iz Budve prošle godine bili učesnici karnevala u Engleskoj, dok je Maškarada Tivat dobila zvaničan poziv za karneval u Braunšvajgu u Njemačkoj 2020. godine” naglasio je Božović.

On je kazao da je FECC Crne Gore naročito ponosan što će Herceg-Novi ove godine u septembru biti domaćin proslave 39. rođendana FECC-a – Dies Natalis, najvažnijeg događaja Federacije poslije konvencije.

Božović je na svečanom prijemu ispred vile Kemala Ataturka, simbola grada, gradonačelniku Vefi Salmanu uručio poklon tivatskog karnevala.

“Čast mi je što sam treću godinu za redom na konvenciji predstavnik Tivta koji se kvalitetom organizacije karnevala svrstao među najatraktivnije karnevale u regionu“ – kazao je Božović.

Najčitanije