9 C
Kotor

Slušaj online radio

Delegacija Novog Sada boravila u Opštini Herceg Novi: Nastavak izuzetne saradnje i prijateljstva dva grada

Foto Opština HN

Delegacija Grada Novog Sada, na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Igorom Crnobarcem, boravila je danas u Opštini Herceg Novi, gdje su sa predsjednikom Stevanom Katićem i saradnicima razgovarali o daljem povezivanju dva grada, razvijanju i stvaranju ekonomskih i kulturnih mogućnosti, te učešću Novog Sada – Evropske prijestonice kulture 2022. u programu Praznika mimoze.

Sastanku su prisustvovali i članica novosadskog Gradskog vijeća zadužena za socijalna pitanja, Danijela Kostić, predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Ivan Otović, potpredsjednik Opštine, Mirko Mustur i Gradski administrator, Nenad Đorđević.

Foto Opština HN

Zamjenik gradonačelnika Novog Sada, Igor Crnobarac, čestitao je svim građanima Herceg Novog 54. Praznik mimoze, ističući da su u delegaciji izuzetno počastvovani činjenicom da je današnji dan na mimozinom festivalu posvećen upravo Novom Sadu, sa kojim naš grad njeguje izuzetno prijateljske odnose.

„Želimo da na što bolji način predstavimo i dodatno upoznamo stanovnike Herceg Novog sa našm kulturom, istorijom i tradicijom i sa svim onim što povezuje naša dva grada. Veza koju ostvarujemo postoji na više nivoa, veliki je potencijal da je dalje produbimo i postavimo temelje za buduću dalju saradnju u oblastima turizma, kulture, sporta i privrede“, kazao je Crnobarac.

Foto Opština HN

Predsjednik Katić je napomenuo da su je ova posjeta dogovorena tokom promocije 54. Praznika mimoze u Novom Sadu, kada je upriličen sastanak čelnika dva grada.

 „Saradnju koju smo započeli prije nekoliko godina mi ćemo uspješno nastaviti i u narednom periodu. Herceg Novi je turističko mjesto, a Novi Sad sve više i više doživljlava ekspanziju na polju turizma, tako da će privredna saradnja svakako biti u našem fokusu“, naglasio je Katić.

Foto Opština HN

Nakon sastanka, novosadska delegacija se sa potpredsjednikom Musturom uputila u park „Boke“, odnosno Park mimoze, gdje su nastupali tamburaši Siniše Jevtića, te predstavljena tradicionalna novosadska i vojvođanska kuhinja.

Program „Dana Novog Sada“ na Prazniku mimoze organizovan je u saradnji Opštine Herceg Novi i JUK „Herceg-fest“ sa Kulturnim centrom i Turističkom organizacijom Novog Sada. Večeras će biti otvorena izložba fotografija „Osjeti duh Novog Sada“ u Dvorani Park.

Nakon izložbe večeras će biti održan i koncert legendarnog Zvonka Bogdana u 21 sat u Parku mimoze. U Gradskoj kafani danas i sutra od 15 do 20 sati građani i gosti mogu uživati uz novosadske tamburaše i vojvođanske specijalitete.

Najčitanije