19 C
Kotor

Slušaj online radio

Delegacija Opštine Herceg Novi na Riječkom karnevalu

Riječki karneval 2019.

„Ako vam još nije dosta zabave, 23. marta svi na karneval u Herceg Novi“, poručio je oficijelni spiker nakon nastupa hercegnovske NVO „Maškare“ pred više od 100.000 ljudi na 36. Riječkom karnevalu.

Na poziv turističke zajednice grada Rijeke, „Maškare“ su sa maskom Satiri imale zapažen nastup na Riječkom karnevalu. Tom prilikom delegacija Opštine Herceg Novi prisustvovala je svečanom  prijemu koji je tradicionalno upriličio gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Boravak na Riječkom karnevalu, delegacija Opštine je iskoristila da sa čelnim ljudima Federacije evropskih karnevaskih gradova (FECC) razgovara o mogućem organizovanju  godišnjeg sastanka „Dies natalis“ u našem gradu, što bi bilo od velikog značaja za turističku promociju Herceg Novog.

Riječki karneval 2019.

Osim toga, menadžer Opštine Dragan Šimrak i saradnici iskoristili su boravak u Rijeci za sastanak sa načelnicom  Opštine Omišalj, Mirelom Ahmetović. Na tom susretu je iskazano interesovanje za prijateljsku saradnju Herceg Novog sa ovom opštinom u Primorsko-goranskoj županiji.

Riječki karneval 2019.

Na Riječkom karnevalu nastupilo je 106 karnevalskih grupa sa preko 10 hiljada učesnika i 67 alegorijskih kola. Pored brojnih građana i turista, Međunarodnoj karnevalskoj povorci prisustvovala je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predstavnici diplomatskog kora i gradova prijatelja Rijeke.

Najčitanije