13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Delije vrijeđale Mirka Vičevića na nacionalnoj osnovi

Capture

Navijači Crvene zvezde priredili su neprijateljski doček novom treneru vaterpolo kluba, Kotoraninu, Mirku Vičeviću.

Zvezda je ovog vikenda pobijedila Šabac sa 13:6 u Superligi, meč se igrao na Dorćolu na bazenu „Milan Gale Muškatirović“, a „Delije“ su neprijateljski dočekale Vičevića.

„Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija“, bio je transparent koji je razvijen uz skandiranja Ratku Mladiću tokom utakmice.

Novi trener Crvene zvezde, inače hrvatske nacionalnosti, najtrofejniji je crnogorski vaterpolista svih vremena i član Kuće slavnih.

On je bio selektor mlađih kategorija Crne Gore, vodio je i Cattaro, a sa našom juniorskom ekipom osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu na Malti 2015. godine.

Kao igrač, sa Jugoslavijom je osvojio olimpijsko zlato u Seulu 1988. godine.

Saopštenje VPSCG – Vrijeđanje na nacionalnoj i vjerskoj osnovi tužno i skandalozno u 21. vijeku

Mirko Vičević – foto Tonci Plazibat/Cropix

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore je stao u odbranu Mirka Vičevića, trenera Crvene zvezde koji je sinoć od strane navijača “crveno-bijelih” vrijeđan na nacionalnoj osnovi.

U saopštenju VPSCG se navodi:

“Vrijeđanjima na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, mržnji i podjelama, nema mjesta na sportskim borilištima, i ponašanje i skandiranje navijača Crvene zvezde je tužno i skandalozno u 21. vijeku.

“Najoštrije osuđujemo ovakav neprimjeren napad na našeg trenera i čovjeka koji je Jugoslaviji donio toliko medalja i radosti sa najvećih takmičenja. Apelujemo na Vaterpolo savez Srbije i klub Crvenu zvezdu da se ograde od ovakvog navijanja i oštro osude skandalozne natpise i povike sa tribina, i urade sve da se ovakve stvari više ne ponavljaju. VPSCG daje punu podršku našem treneru, koji će, na ovaj beskrupulozan čin, uzvratiti odličnim sportskim rezultatima”, saopštio je VPSCG.

Najčitanije