15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Demokrate HN: DPS u nestajanju i dalje nastavlja sa obmanjivanjem građana

Demokrate HN

Iz današnjeg saopštenja OO DPS Herceg Novi, koje obiluje neinformisanošću i neistinama, dalo bi se zaključiti da je dekoracija ključni i suštinski problem našeg društva, a ne korupcija koja se tokom njihove vladavine na državnom nivou utkala i provukla u gotovo svaku poru crnogorskog društva, saopteno je iz OO Demokrata Herceg Novi.

“Partija, čiji su funkcioneri u bjekstvu od zakona Crne Gore, a marionete u sudstvu, tužilaštvu i državnim preduzećima bivaju hapšene, našla je za shodno da hercergnovskoj lokalnoj upravi zamjeri neobilježavanje 13. jula, Dana državnosti Crne Gore.

No, izgleda to tako zaista biva – kada svoj patriotizam tretirate kao dekoraciju, neki bi rekli fasadu, neiskreno i proračunato, nije ni čudo da vam dekoracija predstavlja suštinski problem.

Da OO DPS Herceg Novi upoznamo bolje sa činjeničnim stanjem: svake godine Opština Herceg Novi obilježava 13. jul, Dan državnosti. Na isti način kao što će i sjutra, polaganjem vijenca na spomenik Bezmetković i evociranjem sjećanja na pale žrtve. Crnogorske zastave će biti istaknute na svim ustanovama čiji je osnivač Opština, a od 21h biće upriličen i defile Gradske muzike i mažoretki kroz centar grada.

Vi, uvažena gospodo, niste patriote ove zemlje i bar vi nemate pravo da to nekome spočitavate. Da ste patriote, vi nikada ne bi bili u partiji koja je bila ekonomski grobar Herceg Novog i koja će biti upamćena kao takva. Vi ste „patriote“ Vašeg Gospodara, onog koji je svoju nacionalnost “prefarbao“ više puta, koji je zajedno sa uhapšenim Veselinom Vukotićem kreirao ekonomsku politiku koja je ujedno bila i omča oko vrata našeg grada.

Vaš patriotizam su urušeni hotelski objekti i zatvaranje očiju pred očiglednim istinama i nepravdama – ali, to je vaš izbor. Herceg Novi je bio i ostaće antifašistički i slobodarski, vi o tome ne morate brinuti” – poručuju iz OO Demokrata Herceg Novi.

Najčitanije