26.6 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Herceg Novi: Dokle više licemjeri – vlast u Herceg Novom ne obilježava 13. jul

Herceg Novi foto TO HN

Vlast po već uobičajenoj praksi ne dekoriše Herceg Novi za vrijeme praznika države Crne Gore. Herceg Novi antifašistički, slobodarski grad. Herceg Novi bezmetkovića i krvavog kola. Tako je i ovog puta. Bez dekoracije, bez bilo kakvog obilježavanja Dana državnosti Crne Gore, 13.  jula, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Odnos koalicione vlasti u Herceg Novom prema praznicima naše države je njihov odnos prema Crnoj Gori.

Pronalaze se razni načini da se pokaže ljubav prema Srbiji, od igranja užičkog kola na šetalištu, do izložbe sa dominantnim portretima srbijanskih kraljeva, poručuju iz OODPS HN.

“Sa druge strane najavljuju se velike investicije za jesen koje treba da finansira Direkcija javnih radova Crne Gore. Dakle, sredstvima države koju ne poštuju. Ali kada su u pitanju finansiranja i upošljavanje kadrova po dubini u državnim firmama za njih itekako postoji država Crna Gora. Sve drugo što predstavlja tu državu za vlast Herceg Novog je strano.

To je koaliciona vlast u Herceg Novom. A koalicionu vlast, da podsjetimo, čine Demokratska Crna Gora, SNP, URA, DF i Prava. To je njihova politika i to je način kako da ispune svoj zadatak.

Ne pripada to tradiciji i kulturi Novoga. Građani Herceg Novog ne zaslužuju da se neko u njihovo ime ponaša na ovakav način.

Državu Crnu Goru ima ko da brani, čuva i sačuva. Državu Crnu Goru ni veće sile od ovih, koje sada pokušavaju, nijesu uspjele da slome. Da je vječna Crna Gora!” kaže se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Najčitanije