16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Demokrate Tivta kritikovale organizatore dočeka Nove godine

Tivat – foto TO Tivat

Početak godine i organizovan doček Nove godine na Pinima obiljeležila je konfuzija  glavnih organizatora ovog dogadjaja, prije svega Turističke organizacije i tivatske Opštine- ocijenio je danas OO Demokrata Tivta.

TO Tivta i Opština prethodno su se pohvalili da je tokom dočeka Nove godine kada je na Pinima pjevao Željko Joksimović bilo 10.000, a noć kasnije kada je nastupala Lepa Brea bilo je navodno preko 20 hiljada posjetilaca. TO Tivat je poručila i da će na osnovu ovih pozitivnih iskustava, koncept dočeka Nove godine na otvorenom u Tivtu i narednih godina ostati isti i da će u njemu sarađivati TO, Opština i Udruženje ugostitelja tog grada.

“Entuzijazam koji su tivatski privrednici pokazali u samom startu, kada su kupovonom kućica i učestvovanjem u samoj organizaciji dočeka novogodišnjih praznika podržali ovu manifestaciju, lagano se  topi i sve je više onih koji ne žele da budu dio te priče koja je trebala da vremenom preraste u tradicionalno dešavanje na ovom dijelu Jadrana”- saopštile su danas tivatske Demokrate, pitajući dali su “ljudi koji se ispred lokalne uprave bave ovom jako kompleksnom stvari uopšte i dorasli tom zadatku”.

“Suvi i sitni, mali, lični interesi, pokazali su pravo lice pojedinaca ove vlasti. Jedini epitet koji baš zbog tih malverzanata može da dobije ova gradska uprava je, “prevaranti”. Pozivamo ih javno da kažu koliko su oni kao uprava uložili novca u novogodišnji program, a koliko sponzori, i to sve zahvaljujući privrednicima. A prevareni su svi redom, počev od privrednika pa do samih gostiju. Pozivamo ih da javno kažu  i objasne  šta je značilo  rastjerivanje građana i gostiju  sa Pina od strane Komunalne policije. Da li se to drznuo da radi novi načelnik po nečijem upustvu? Takvo ponašanje  ne priliči Tivtu i Boki. Nasrtaji pojedinaca u redovima Komunalne policije na goste bili su na granici divljaštva, lišeni osnovne emancipacije i kulture”- tvrde Demokrate Tivta zaključujući da su se “ciljevi i prioriteti u međuvremenu promijenili, a grad Tivat, odnosno preduzetnici i gosti, postali glavne žrtve tih promjena u zadnji čas”.

Ta stranka tvrdi da su obezbjeđenje kompletne manifestacije preduzetnici sami morali da plaćaju, te da je bruka za grad i organizatore to  što je jedini javni toalet na Pinima bio zaključan tokom trajanja ove manifestacije.

“Jedno od glavnih  pitanja je i zašto je za sam doček, vrijeme rada ugostiteljskih objekata i kućica na Pinama ograničeno na dva sata poslije ponoći, kada se recimo zna da je u okolnim gradovima radno vrijeme bilo daleko duže? Ozvučenje je takodje bilo limitirano jačinom reprodukcije zvuka, što je dodatno stvaralo konfuziju i nervozu kako među ugostiteljima koji su uložili znatna sredstva u samu organizaciju, tako i među gostima koji nisu mogli da čuju jasno one izvodjače radi kojih su došli. Za goste našeg grada mučan utisak ostavili su tiketi napisanih kazni Komunalne policije za navodno nepravilna parkiranja. Umjesto da su lokalna vlast i Parking servis na vrijeme razmšljali o posljedicama svega što može da bude problem u danima prazničnih proslava, oni su se usudili da primjenjuju najgoru moguću mjeru ka onima koji su bili gosti Tivta”- tvrde Demokrate izražavajući sumnju da će se dobar dio gostiju koji su doživjeli takve neprijatnosti, u Tivta vratiti dogodine.

Demokrate su pozvale organizatore dočeka Nove godine na otvorenom da se prevaziđu greške i propusti sa ovogodišnje fešte i da se “nađu daleko bolja rješenja za ovakve vrste manifestacija jer su propusti ipak bili preveliki.”

Izvor:S.L

Najčitanije