20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

DEMOS Tivat: Korumpirana vlast pred izbore najavljuje novi pritisak na zaposlene

Igor Jovović

“U napadu na predsjednika Crnogorske Božovića, korumpirani funkcioneri u ime Opštine građanima kroz saopštenje poručuju da platu treba da prima samo onaj koji žmuri na nepočinstva koja obavlja korumpirana vlast. Objavili su da doslovce da “nije etički primati platu i kritikovati vlast” i samim tim ugrozili slobodu mišljenja svih zaposlenih u javnoj administraciji”, saopšteno je iz OO Demos Tivat.

“Izgleda da su u DPS-u shvatili i priznali da je toliko puno tajnih snimaka na osnovu kojih je svakome jasno šta rade da bi opstali na vlasti. Znajući kakvo nezadovoljstvo vlada među građanima, a za primjer onima koji se drznu da postupaju po savjesti i pravično poput Božovića i napuste DPS, počeli su u saopštenjima da navode kako platu treba da primi samo onaj koji ne kritikuje korupciju u vlasti.

Ako je Božović neodgovorno radio svoj posao kako to da predsjednici opštine nisu godinama imali primjedbe na njegov rad? Da li ovim navodima potvrđujete ličnu neodgovornost?

Ako je Božović bio neodgovoran kako to da Vam se suprotstavio kada ste oprostili 5,6 miliona našeg novca tajkunima, novca kojim su mogla biti izgrađena dva vrtića za male Tivćane.

Ovo je još jedan dokaz da u našoj zemlji vladaju političari koji vode plemensku politiku. Tu dominira ritual žrtvovanja svih onih koji misle i rade drugačije. Svako ko je protiv vladajućih političara, biće žrtvovan tako što će ostati bez posla, bez zdravstvenog i penzijskog osiguranja. To je nedopustivo! To je siguran put ka produbljavanju starih i kreiranju novih podjela u društvu. Pitanje dana je kada će početi javno fizičko kažnjavanje političkih protivnika.

Svuda oko nas su simboli bahatosti političara na vlasti. Našu državu i građane napali su neodgovorni, bahati i primitivni političari. Ti političari nas dijele i sukobljavaju, dok oni nastavljaju da rade u interesu korumpiranog predsjednika i uskog kruga njegovih ljudi.

Umjesto očuvanja takvog sistema, potreban nam je širok dogovor za sprovođenje programa za izgradnju pravednog društva”, kaže se u saopštenju OO Demos Tivat, koje potpisuje predsjednik Igor Jovović.

Najčitanije