28.3 C
Kotor

Slušaj online radio

DEMOS Tivat: Primjer brige o pacijentima uplašio korumpiranu vlast

Igor Jovović

“Doktor Ivan Ilić kao direktor kotorske bolnice radio je u korist svih građana Boke. Korumpirani ministar Hrapović, pripadnik SD grupacije, javnosti poznatije kao “Ramada tim” namjerava da ga smijeni. Dr Ivan Ilić, ugledni humanista i profesionalac ravnopravno i sa brigom tretirao je sve pacijente i zaposlene, bez selektivnosti na koju nas je navikla korumpirana vlast”, saopšteno je iz DEMOS-a Tivat.

Jedinstvena podrška svih Bokelja bez obzira na naciju, vjersko ili neko drugo opredijeljenje govore kako se, kada radimo stručno i pošteno na dobrobit građana vrlo lako možemo ujediniti i stvarati bolji sistem, graditi bolju zemlju.

Za vrijeme mandata gospodina Ilića kotorska bolnica je ostvarila najveći napredak u posljednjih nekoliko decenija. Smjena na čelu ustanove u vrijeme korona virusa znači stvaranje opasnosti, zbog partitokratskog upravljanja pojedinaca iz vrha vlasti.

Neko se uplašio dobrog primjera. Zato što je slijedio ljekarsku etiku postao je nepodoban.

Ako se vođenje zdravstvenog sistema nastavi na ovaj način, o zdravlju građana neće imati ko da brine.

Korumpirana vlast koja ne priznaje da je zdravlje građana apsolutni i beskompromisni prioritet, mora da ode!

Primjer doktora Ilića nam govori da možemo i moramo da napravimo sistem okrenut očuvanju zdravlja i života građana, sistem koji će pružati podršku ljekarima koji to zaslužuju, kaže se u saopštenju koje potpisuje Igor Jovović predjednik OO DEMOS Tivat.

Najčitanije