8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Deripaska i Bregović ne mogu legalizovati svoje vile u Boki?!

Perast foto Boka News

Opština Kotor prekinula je postupak legalizacije bazena i jednokatnog objekta u Perastu, u vlasništvu poznatog muzičara Gorana Bregovića, a isto je uradila i u slučaju raskošnog ljetnjikovca na rtu Platamuni ruskog milijardera Olega Deripaske.

Kako pišu Vijesti, osnivač Bijelog Dugmeta predao je zahtjev za legalizaciju još u julu prošle godine, a rješenje o prekidu postupka donijeto je nedavno. Rješenje o prekidu postupka legalizacije donosi se u slučaju kada objekat nije predviđen važećim planskim dokumentima, pa se proces obustavlja do stupanja na snagu Plana opšte regulacije, kojeg tek treba pripremiti Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Iz tog ministarstva su rekli da će se svi nelegalni objekti morati uklopiti u plansku dokumentaciju prije donošenja Plana opšte regulacije. Bregović je, kako navodi podgorički list, nelegalno izgradio prizemni objekat pokraj svoje vile u Perastu površine 13 kvadrata i to na tuđem zemljištu, a takođe nema građevinsku dozvolu za bazen od 23 kvadrata.

Muzičar se nalazi na popisu od 1.500 divljih graditelja koji su predali zahtjev Opštini Kotor za legalizaciju.

Deripaskine vile na Platamunima (Foto: Vuk Lajović)

On osim dvije kuće u Perastu, ima stan u Sarajevu, kuću na Jahorini, stan u Parizu, te vile u Zagrebu i Beogradu, a ima još pet nekretnina u glavnom gradu Srbije. Kompanija Overseas Assets Management Olega Deripaske izgradila je ljetnjikovac na rtu Platamuni, te je prošle godine predala zahtjev za legalizaciju suterena od 97 kvadrata jedne od luksuznih vila u kompleksu.

Takođe je prošle godine predala i zahtjev u kojem stoji da je izgradila bez dozvole i vilu od 332 kvadrata s prizemeljem i spratom, o čemu kotorska administracija još nije odlučivala. Deripaska je na zemljištu od gotovo 20.000 kvadrata izgradio kompleks vila od ukupno 2.800 kvadrata.

Ceca još čeka odgovor Budve

Budvanski Sekretarijat za urbanizam još nije odlučivao o zahtjevu srpske folk pjevačice Svetlane Cece Ražnatović koja je još u julu pšrošle godine predala zahtjeve za legalizaciju dograđenog dijela stana koji posjeduje u stambenoj zgradi u bečićkom naselju Ivanovići.
Stan se do prije pola godine vodio na njenog preminulog supruga Željka Ražnatovića Arkana. Vođa Srpske dobrovoljačke garde kupio je stan prije više od dvije decenije i nerijetko je u njemu ljetovao.

/V.L/

Najčitanije