21 C
Kotor

Slušaj online radio

Digitalna promocija crnogorske turističke ponude

Boka kotorska – foto Miro Marušić

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore potpisala je ugovor vrijedan pola miliona eura sa kompanijom Direct media koja bi u narednih devet mjeseci trebalo da privuče goste iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Austrije, Švajcarske, Poljske, Rusije, Srbije, Slovenije, Albanije i BiH.

Ova kompanija izabrana je za najpovoljnijeg ponuđača na tenderu za digitalni marketing koji je NTO raspisala u julu prošle godine. Posao digitalne promocije turističke ponude Crne Gore putem online kanala i globalne turističke platforme ponudila je da uradi za 490 hiljada eura sa uračunatim PDV-om. Ponude beogradske kompanije Alkemy See i podgoričkog Amplituda odbijene su kao neispravne.

Ove aktivnosti sprovodiće u skladu sa kampanjom NTO-a „U društvu prirode“ preko zakupa prostora na većim internet portalima i sajtovima, pretraživačima, promocijama na društvenim mrežama, kao i angažovanjem influensera iz ovih zemalja.

-Prethodni period je donio sa sobom dvije kontradiktorne posljedice: želju za slobodom i mirom ponovo, ali i povećani oprez i strah od društvenih kontakata. Osnovna ideja marketing kampanje “U društvu prirode” je da se ove dvije potrebe “pomire” na način što će se poslati poruke da je Crna Gora sigurna destinacija koju karakterišu netaknuta priroda i raznovrsnost, kao i mjesto na kojem svi mogu ponovo iskusiti slobodu u društvu prirode i bližnjih. Imajući sve ovo u vidu, sasvim je sigurno da će period pred nama donijeti jedno drugačije iskustvo odmora – stoji u tenderskoj dokumentaciji.

Kotor – Gastro vodič

Ciljne grupe ove kampanje biće porodice, avanturisti, ljubitelji prirode i oni koji uživaju u autentičnosti lokalnih kultura i hrane, kao i elitni gosti, koji, kako navode iz NTO, žele da uživaju u skladu sa svojim standardima i osjete gostoljubivost i sjaj luksuza uvezanog sa prirodom.

Planirano je da kampanju o Crnoj Gori bude prisutna na Trip advisoru, Lonli planetu, Inspiroku, Lastminut, Gugl, Jutjubu, Fejsbuku, Instagramu, kao i na najposjećenijim regionalnim portalima.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije