14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Diplome i nagrade za najuspješnije novske učenike: Neka znanje kao svijetlost osvijetli njihov put kroz život!

Opština Herceg Novi nagradila je danas 59 nosilaca diplome „Luča“ osnovnih i srednje mješovite škole, kao i đake koje koji su osvojili nagrade, ukupno 31, na državnim i međunarodnim takmičenjima i Olimpijadi znanja.

Naši mladi sugrađani pokazali su tokom prethodne godine izuzetnu požrtvovanost i želju za sticanjem znanja, a na državnim i međunarodnim takmičenjima pokazali su se u najboljem svijetlu, čineći ponosnima ne samo škole koje su pohađali, svoje roditelje i profesore, već i grad Herceg Novi. Perspektivnoj omladini se ovom prilikom obratio predsjednik Opštine Stevan Katić.

-Današnja prigoda simbol je podrške koju imate od svog rodnog grada. Ta podrška ogleda se u učešću Opštine u različitim inicijativama vaspitno-obrazovnih ustanova, koje za cilj imaju unapređenje uslova za rad, odlaske učenika na takmičenja, zapošljavanje mladih i bolje informisanje o značajnim temama, kazao je Katić.

On je podsjetio da je naš grad po prvi put dobio Strategiju za mlade i Akcioni plan za mlade, koji predstavljaju okvir za realizaciju brojnih projekata, u saradnji sa školama, fakultetima, nevladinim organizacijama i udruženjima.

Diplome i nagrade za novske učenike

-Konkretne aktivnosti koje sprovodimo jasna su potvda odlučnosti lokalne uprave da Herceg Novi bude grad koji brine o mladima, vrijednuje njihove uspjehe i otvara im nove mogućnosti. Znanje je svjetlo koje osvjetljava naš put kroz život, kazao je naučnik i pronalazač Mihajlo Pupin. Siguran da će vaš put biti svijetao, jasan i uspješan i da ćete obasjati svaku stazu kojom odaberete da krenete, poručio je predsjednik Katić “lučama” i osvajačima nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjiima, poželjevši im sreću u daljem obrazovanju.

Sekretarka za kulturu i obrazovanje  Opštine Herceg Novi Ana Zambelić Pištalo je istakla zadovoljstvo ostvarenim  rezultatima novskih učenika, čestitala im i potvrdila da će grad i u narednom periodu podržati učenike i obrazovne ustanove u stvaranju optimalnih uslova za intelektualni i kulturni razvoj omladine Herceg Novog. Kako je dodala, nada se  da će  registar talentovanih učenika pomoći da  pravovremeno dobijemo uvid kome od mladih sugrađana i na koji način grad može pomoći u daljem usavršavanju i njegovanju znanja, vještina i talenata.

Najčitanije