15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština i komunalci sredili više nezakupljenih kupališta

Luka Stevovic lokacija

Stanje na javnim kupalištima na teritoriji Opštine Tivat je zadovoljavajuće a nadležno preduzeće redovno održava  plaže – pokazuje Izvještaj o stanju na kupalištima na teritoriji opštine Tivat koji su sačinili predstavnici Komunalnog doo Tivat i Sekretarijata za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost Opštine Tivat nakon obilaska kupališta. Ovim izvještajem je obuhvaćen  stepen čistoće i uređenost plaže, posebno onih koje Morsko Dobro nije izdalo pod zakup, pa ih održava tivatsko Komunalno preduzeće.

Iz Opštine su danas saopštili da je tako na plaži Verige  okošen prilaz do kupališta, plaža očišćena, a posložene okošene grane će ekipa Komunalnog uskoro utovariti i odvesti na deponiju.

„Javno kupalište na Lepetanama je očišćeno, a preostalo je da se rasporedi pjesak koji je nasut shodno planu Morskog dobra. Javno kupalište u uvali Luka u blizini Plavde, prije i poslije svjetionika, je očišćeno, dok je vidljivo malo morske trave koje je izbacilo more. Očišćena su i kupalište na krivini prije Luke, kao i dva manja na krivini poslije Opatova, potom na lokaciji ispod vojnog objekta Opatovo i na početku Opatova“- stoji u saopštenju.

Kupalište na lokaciji ispod Cacova, skretanje za ulicu Obala Filipa Miloševića, je očišćeno, a u trenutku obilaska  uočljiva je manja količina trave koje je izbacilo more. I na Ponti Seljanovo je javno kupalište očišćeno, dok na Župi po krajevima ima morske trave koje je izbacilo more.

Dodatno je očišćena i plaža Pecka – Velja Spila u Krtolima kao i njena pristupna staza,  a  u planu je da se, u cilju lakšeg pristupa plaži, dodatno okosi i uredi prilaz. Takođe, redovno se održavaju i čiste i plaža Petrovići i Veliki Omac u Krašićima.

Izvor:S.L

Najčitanije