25 C
Kotor

Slušaj online radio

Direktorat upozorio na nevrijeme, obilna kiša i jako jugo

Vrijeme Boka Kotorska - oblačno sa kišom 17.novembar 2014
Vrijeme Boka Kotorska foto Boka News

Zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, jakog-olujnog južnog vjetra, u četvrtak 15. oktobra su potencijalno moguće određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima Crne Gore.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a izdao je upozorenje nadležnima i građane pozivao da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj meteorološkoj situaciji.

“Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, sjutra se očekuju jaka ciklonska aktivnost i nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, lokalno na udare olujnim južnim vjetrom.

U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilna količina kiše. Intenzivne padavine i obilna količina kiše očekuju se naročito u popodnevnim i večernjim satima, a potencijalno su moguće kratkotrajne olujno-grmljavinske vremenske nepogode”, navode iz Direktorata.

Zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, jakog-olujnog južnog vjetra, ističu da su potencijalno moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima.
“Svi nadležni subjeki sistema zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za odgovore u ovakvim situacijama”, zaključuje se u saopštenju Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

Najčitanije