13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Direktoru Uprave za nekretnine pritvor do 30 dana

Tivat obala – Bogišići – foto Boka News

Direktoru Uprave za nekretnine Draganu Kovačeviću, određen je pritvor do 30 dana i sproveden je u spuški Istražni zatvor, nakon što je Viši sud u Podgorici uvažio žalbu koju je Specijalno državno tužilaštvo uputilo na odluku istražnog sudije.

Kovačević se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju.

Viši sud uvažio je žalbu Specijalnog tužilaštva i odredio direktoru Uprave za nekretnine Draganu stražni sudija podgoričkog Višeg suda donio je rješenje kojim je direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević, koji je osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja, pušten da se brani sa slobode.

Kovačević je uhapšen 23. decembra zajeno sa načelnicom tivatskog katastra po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije koja je nelegalno upisala u katastar kuću u tivatskom naselju Bogišići.

Oni se sumnjiče da su prevarom, u vlasništvo Kovačevićevog sina Danka upisali vrijednu kuću sagrađenu na morskoj obali u Tivtu.

Danko Kovačević uhapšen je dan kasnije po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je sa ocem oformio kriminalnu organizaciju radi nezakonite uknjižbe nelegalno sagrađenog objekta.

Najčitanije