17 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Herceg Novi – intezivna turistička kampanja ka Rusiji

Herceg Novi

Herceg Novi je ponovo prisutan na kanalu ruske državne frekevencije, ovog puta na glavnoj državnoj ruskoj televiziji Russia-1 u okviru serijala “По секрету всему свету”. Radi se o emisiji koja se emituje svake subote u jutranjem terminu i čiji koncept podrazumjeva prikazivanje običaja nekog kraja kao i susrete sa lokalnim stanovništvom koje posjeduje određene vještine koje karakterišu mjesto ili lokalnu kulturu. Voditelji su mlade poznate ličnosti iz svjeta glume koji atraktivni sadržaj upotpunjuju svojim šarmom i dozom humora.

Domaćin kao i inicijator ove posjete je TOHN, koja je ovaj projekat realizovala u okviru marketinške strategije koju ova organizacija ima ka Rusiji, jednom od najvažnijih emitivnih tržita Herceg Novog.

“Možemo reći da je posjeta redakcije emisije “По секрету всему свету” samo kruna ovogodišnjih aktivnosti koje smo sproveli na tržištu Rusije. Podsjećamo da su grad posjetile brojne televizijske ekipe od kojih se izdvajaju emisije kao što su “Непутёвые заметки” i “Поедем, поедим!”, a pored toga je bilo aktivnosti i u vodećim štampanim medijima Rusije. I ovaj projekat je poput prethodnih ugovoren tokom formalnih posjeta St Peterburgu, a zbog epidemiloške situacije realizovan je tek sredinom novembra.

“По секрету всему свету” nije klasična propagandna emisija u kojoj opisujemo turističke potencijale grada i Boke. Ovdje se te informacije  indirektno nameću, dok su u prvom planu ljudi, njihov život i običaji. Zato smo za tu priliku naše goste povezali sa domaćinima i lokalnim privrednicima koji su svojim učešćem u emisiji prikazali neraskidivu vezu između tradicionalnog i modernog, ističući kulturu kao i gastro elemente kraja i Boke

Kreirane su dvije epizode u trajanju od po 21 minut od kojih je jedna emitovana već u subotu 21.12. Emisija “По секрету всему свету” se prikazuje na glavnom državnom kanalu Russia-1 čija pokrivenost je 99.6% državne teritorije, a emituje se i putem satelita i premašuje 270 miliona gledalaca.”

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim onima koji su svojim prisustvom i resursima podržali ovaj projekat.

Najčitanije