13 C
Kotor

Slušaj online radio

Djeca Kotora djeci Gaziantepa

Kotor for Gaziantep

Osnovne škole na području opštine, u saradnji sa Opštinom Kotor pokreću akciju doniranja igračaka i društvenih igara za vršnjake iz našeg pobratimskog grada Gaziantepa koji je nedavno pogođen katastrofalnim zemljotresom.

Prikupljanje pomoći za djecu, uzrasta od šest do 13 godina, biće organizovano 15. i 16. februara u terminu od 7.45 do 13.00 sati u svakoj od pet osnovnih škola koje pripadaju našoj opštini: „Narodni heroj Savo Ilić“ u Dobroti, „Njegoš“ na Benovu, „Veljko Drobnjaković“ u Risnu, „Nikola Đurković“ u Radanovićima i „Ivo Visin“ na Prčanju.

Kotorska djeca mogu donirati čiste, dobro očuvane igračke, bojanke, bojice, kao i društvene igre: domine, šah, tvister, Monopol, Riziko, Čovječe ne ljuti se i druge. Takođe, kako bismo djeci Gaziantepa pokazali da saosjećamo sa njima i mislimo na njih, djeca mogu nacrtati crteže koji će simbolično predstaviti razumijevanje i podršku u teškim trenucima.

Najplemenitiji izraz saosjećanja i ljubavi je kada dijete pruži ruku djetetu, zato ovom akcijom djeca osnovnoškolskog uzrasta žele da njihovi vršnjaci u pobratimskom gradu pogođenom zemljotresom bar na kratko zaborave turobne trenutke igrajući društvene igre.

Najčitanije