20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Dječija cvjetna radost ispunila srce Herceg Novog – pehar za najbolju masku osvojile male „Lavande“

Najljepši „Cvjetići Herceg Novog“ juče su, predvođeni Gradskom muzikom i malim mažoretkama, prodefilovali glavnom gradskom ulicom u Cvjetnoj povorci. Kako i dolikuje proljetnom danu, grad je zamirisao na male mimoze, fejole, lavande, anturijume, hristov vijenac, nješpule, hortenzije, ljiljane i maginje.

Prenosni pehar za najbolju masku za 2024. godinu osvojila grupa „Lavanda“ iz JPU „Naša radost“ (vaspitna jedinica Topla).

Cvjetna povorka

Predškolci JPU „Naša radost“ (grupe Lavanda, Fejola i prošlogodišnje pobjednčke Maginje), štićenici Dječijeg doma Mladost (grupa Hristov vijenac) i učenici osnovnih škola Milan Vuković (grupa Mimoza), Ilija Kišić (grupe Anturijum, Magnolija) i Orjenski bataljon (grupe Nješpula, Hortenzije i Ljiljani), okupili su se na platou ispred zgrade Opštine HN, a potom se u jedinstvenoj Cvjetnoj povorci uputili ka Trgu Nikole Đurkovića gdje je organizovan centralni program i nastup svih grupa.

Muzikom su ih dočekali drugari iz horova OŠ „Milan Vuković“ i hercegnovske Muzičke škole, a za kraj su svi učesnici zajedno nastupili i poručili da su dječija radost i iskrenost najjača snaga, najljepša pozivnica svima da budemo dobri ljudi.

Cvjetna povorka

Organizator Cvjetne povorke – Sekretarijat za kulturu i obrazovanje uručio je horovima i svakom učesniku medalju, kao i osvježenje i slatkiše za sve mališane.

Podsjećamo, Cvjetna povorka je zvanični program 55. Praznika mimoze, ali je morao biti pomjeren zbog lošeg vremena.

Najčitanije