21.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Dječija predstava “Tarzan – gospodar džungle” u Tivtu

Tarzan – predstava

Predstava Gradskog pozorišta iz Podgorice “Tarzan – gospodar džungle” (5+) biće izvedena u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat u utorak, 12. Marta u 18.00h.

Ovaj komad rađen je po motivima romana Edgara Rajsa Barouza, u režiji Davora Dragojevića i Tamare Vujošević-Mandić.

Dragojević kaže da su željeli da divnu priču o Tarzanu, koji je bio junak mnogih starijih generacija, sada ispričaju mlađim generacijama:” Naš Tarzan urađen je na malo drugačiji način, sa vrlo malo dijaloga, mnogo plesa i koreografija, sa lutkama i atraktivnim elementima, a opet priča je ispričana klasičnim pozorišnim izrazom.”

Vujošević-Mandić smatra da heroja djetinjstva starijih generacija vrijedi oživjeti i ukazati djeci na zaboravljene, prave ljudske vrijednosti, iskonske emocije:” Plemenitost, ljubav i priroda najvažniji su segment svakog živog bića pa i okosnica ove predstave. Glumci uz lutke i pokret, kao najvažniji neverbalni element predstave, prenose na interesantan, pitak i snažan način priču o životu dječaka, momka iz džungle, Tarzana. U ovoj priči životinje su pozitivci, a čovjek negativac.”

U predstavi igraju Milo Perović, Jelena Simić, Marija Đurić / Jelena V. Đukić, Miloš Kašćelan, Lara Dragović, Pavle Ilić, Anđela Radović, Vukan Pejović, Smiljana Martinović, Sejfo Seferović, Itana Dragojević, Anđela Marunović, Matija Memedović i Aleksa Balević.

Cijena ulaznice je 5€, a kupuje se na blagajni Centra za kulturu Tivat radnim danima od 10.00h – 13.00h, i 2h prije predstave.

Najčitanije