25 C
Kotor

Slušaj online radio

Dječije igralište u Gornjem Grblju mjesto radosti i zabave za sve više mališana na tom području

Gornji Grbalj – novo igralište

Novoizgrađeno dječije igralište u Gornjem Grblju, čija je vrijednost 14 hiljada eura, nije samo prostor za igru, već i oaza nezaboravnih trenutaka za sve više mališana iz tog područja.

To je saopšteno prilikom obilaska igrališta, koje je izgrađeno zahvaljujući donaciji Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), a koje su danas obišli predstavnici te kompanije, mjesne zajednice Gornji Grbalj i Turističke organizacije Kotor.

Predstavnik mjesne zajednice Gornji Grbalj, Radosav Tujković, ukazao je na značaj drugog igrališta u toj zajednici.

„Ova vrijedna donacija nije samo poklon, već i simbol brige i pažnje prema našoj djeci. S obzirom na dinamičan razvoj našeg područja, sa mnogo novih građevina i stalnim porastom broja stanovnika, ovakvi koraci su od vitalnog značaja. Zahvaljujemo se CGES-u na ovoj donaciji“, naveo je Tujković.

Predsjednik Odbora direktora CGES-a Aleksandar Mijušković kazao je da  posvećenost te kompanije zajednici i predanost društveno-odgovornom poslovanju jasno pokazuju važnost ulaganja u sreću i razvoj najmlađih članova zajednice.

“Nesebično pružamo podršku i doprinosimo stvaranju ljepšeg okruženja za našu djecu. Ova inicijativa predstavlja dio našeg trajnog odgovornog i posvećenog odnosa jačanju zajednica u kojima poslujemo. Donacija koja je omogućila izgradnju igrališta, dio je našeg šireg angažmana prema društvenoj odgovornosti”, naveo je Mijušković.

Gornji Grbalj – novo igralište

Podsjetio je i da društvena odgovornost CGES-a obuhvata aktivnosti koje doprinose zajednici, životnoj sredini i društvu.

“To uključuje podršku lokalnim zajednicama, održive poslovne prakse i angažman u humanitarnim projektima”, precizirao je Mijušković poručujući da će i u narednom periodu kroz društveno-odgovorno poslovanje doprinositi društvu i zajednici.

Direktor Turističke organizacije Kotor, Jovan Ristić, istakao je predanost te organizacije humanitarnim projektima, naglašavajući da svake godine izdvajaju značajna sredstva za njihovu podršku.

“U našem kontinuiranom angažmanu podržavamo sve kompanije, kako privatne tako i državne, koje posluju na našem području. Pozivamo ih da prate naš primer i da zajedno doprinesemo ostvarivanju ovakvih humanitarnih projekata. Ako svako od nas da svoj doprinos u skladu sa svojim mogućnostima, možemo zajedno graditi društvo koje ide u pravom smjeru“, rekao je Ristić.

Kazao je da očekuje da će u budućnosti biti još sličnih inicijativa.

„Uvjereni smo da, zajedničkim snagama, možemo uljepšati perspektivu društva u kojem živimo“, rekao je Ristić.

Najčitanije