16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Krivična prijava protiv Gugija i njegove firme zbog nelegalne gradnje, sumnja se da je oštetio budžet države…

Policija Tivat – foto Boka News

Tivatska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv Branislava Savića Gugi (61) i njegove firme “Gugi Commerce d.o.o. Budva” zbog nedozvoljene gradnje u mjestu Opatovo, na katasterskoj parceli Donja Lastva.

Naime, prilikom kontrole utvrđeno da je na dvije parcele došlo do odstupanja od građevinske dozvole koju posjeduje firma „Gugi Commerce d.o.o. Budva” gdje je na jednoj parceli izgrađen dodatni sprat i veće proširenje garaže, dok je na drugoj parceli bez građevinske dozvole i neophodne dokumentacije urađen objekat sa pet nadzemnih etaža i dvije podzemne etaže koje su povezane sa garažom i jednom etažom sa primarnim objektom. Od strane inspekcije zabranjeno je izvođenje daljih radova.

“U službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Tivat prikupljena su obavještenja na zapisnik od odgovornog lica u firmi „Gugi Commerce d.o.o. Budva, Bransilav Savić (61). On je, kako se sumnja, bez pribavijene građevinske dozvole i tehničke dokumentacije na ovaj način dobio preko 1.100 m2 stambenog prostora i tom prilikom nanio štetu budžetu Crne Gore preko 100.000 eura”, navodi se u saopštenju.

Sa dogđajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu protiv privrednog društva „Gugi Commerce d.o.o. Budva” i B.S. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

Najčitanije