8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Dječijem domu “Mladost” donacija košarkaškog i vaterpolo kampa Luštica Bay

Budući vaterpolisti sa Paskovicem i Danilovicem

Iznos od 7400 eura od kotizacije sportskih kampova „Treniraj kao šampion“ biće uplaćen Dječijem domu Mladost iz Biijele


Sav prihod od kotizacije sa dva sportska kampa Luštici Bay – košarkaškog i vaterpolo kampa „Treniraj kao šampion“, u iznosu od 7400 eura – biće doniran Dječijem domu „Mladost“ u Bijeloj. Košarkaški kamp koji je predvodio sportski ambasador Luštice Bay i jedan od najpoznatijih svjetskih košarkaša, Vlade Divac, završen je u nedjelju, 7. avgusta, fotografisanjem učesnika sa šampionom i revijom košarkaških umijeća koja su prikazali polaznici kampa.

Vaterpolo kamp proslavljenih šampiona Vjekoslava Paskovića i Damjana Danilovića završen je 24. jula uz učešće oko dvadeset polaznika. Oba kampa su održana po drugi put kao dio Luštica Bay projekta „Treniraj kao šampion“, čiji je cilj promocija sporta, naročito onih koji se tradicionalno njeguju u Boki, kod djece sa ovog područja ali i mališana koji su gosti u Boki.  Tokom kampova kod djece i mladih, pored sportskog duha, razvija se i odgovoran odnos prema okruženju, što je ovom akcijom još jednom dokazano.

Sa press konferencije

„Nakon završetka sportske karijere, zapravo kao njen nastavak, jedan od mojih najvažnijih ciljeva je podrška djeci i razvoju mladih talenata u sportu. Pravilan psihofizički razvoj, rad i samodisciplina, a posebno nezaboravna druženja, izazovi, podvizi i naroličito timska podrška u bavljenju sportom za svakog mladog čovjeka su dragocjena iskustva koja stiče i dalje nosi kroz cijeli život. Veoma se radujem što zajedno sa Lušticom Bay na ovaj način pomažemo stvaranje novih talenata i istvoremeno pomažemo zajednici“, izjavio je Vlade Divac. Čitava porodica Divac se već petnaest godina bavi humanitarnim radom kroz svoju fondaciju, a u slobodno vrijeme ljeta često provode u Luštici Bay.

„Sa neskrivenim zadovoljstvom smo iščekivali završetak oba kampa kako bismo zajedno sa Lušticom Bay  i svim polaznicima kampova, pokazali da dobar sportista najprije mora da ima veliko srce. Do zlatnog odličja i rezultata se stiže upornim radom, posvećenošću, njegovanjem talenta, ali i ferplej ponašanjem i na terenu i van njega jer su sportisti najbolji promoteri jedni zemlje i svega što ona predstavlja,  saopštili je Pasković.

Polaznici kampa sa Vladem Divcem

Program pod nazivom „Treniraj kao šampion” pokrenut je prije godinu u Luštici Bay, kao vid podsticaja razvoju mladih u bavljenju sportom u lokalnoj zajednici – obuhvata košarkaški i vaterpolo kamp, a odvija se u saradnji sa našim sportistima koji su se proslavili kao svjetski šampioni u ovim disciplinama. U prvoj ediciji košarkaškog kampa učestvovali su i mališani iz Dječijeg doma u „Bijeloj“.

„Mi smo zaista ponosni na inicijativu „Treniraj kao šampion“ jer ona reflektuje našu posvećenost njegovanju odnosa sa lokalnom zajednicom i podršku mladima, a ujedno i promovisanje zdravog načina života u kome bavljenje sportom ima jednu od najvažnijih uloga. Prilika da se djeca upoznaju sa vrhunskim sportistima i dobiju od njih važne životne lekcije, savjete i podršku za dalji razvoj neprocjenjiva je za motivaciju mladih talenata a nama uvijek daje mogućnost za još jedan vid saradnje sa zajednicom “ istakla je Kristina Škanat, iz marketinga Luštice Development.

Košarkaški kamp okupio mališane svih uzrasta

Košarkaški kamp je organizovan na novim terenima Centrala, novog naselja u Luštici Bay, koji su na raspolaganju gostima, rezidentima, mještanima,  kao i profesionalnim sportistima. Vaterpolo kamp je održan u zalivu Trašte.

Najčitanije