8 C
Kotor

Slušaj online radio

Dječiji karneval za kraj Međunarodnog karnevala u Tivtu

U okviru III Međunarodnog karnevala sinoć je u Tivtu održan i Dječiji karneval sa performansom izabranih karnevalskih grupa iz Tivta i gradova iz okruženja.

Nastupilo je osamnaest maskiranih grupa sa učešćem preko petstotina maskiranih mališana.

Goran Božović, menadžer Festivala ističe da mu je drago što se ni nakon trigodine pause zbog korona virusa nije izgubio “karnevalski duh” u gradu.

“Danas imamo potvrdu da je ono što radi NVO Maškarada prava stvar i da je značajno za sami grad. Mi nemamo potrebe da se bojimo za budućnost tivatskog karnevala kad vidimo ovoliki broj djece učesnika. Cilj nam je da djecu od malih nogu naučimo na karneval i šta on znači, a karneval predstavlja ljubav, radost, igru veselje, pjesmu i kreativnost”, istakao je Božović.

Dječiji karneval

Lars Algell predsjednik Federacije Evropskih karnevalskih gradova istakao je da je posebna čast prisustvovati dječiujem karnevalu koji će nastaviti karnevalsku tradiciju u Tivtu.

“Ovo je najvažnije veče za karneval jer imamo novu generaciju koja počinje karneval. Tako je fantastično. Tako smo srećni što vidimo ovo u Tivtu”, kazao je Algell.

Dječijem karnevalu prisustvovao je i Piter Balog deputat FECC-a za Sjedinjene Američke države koji isyrazio oduševljenje organizacijom karnevala u Tivtu kome predviđa svijetlu budućnost.

Najčitanije