16 C
Kotor

Slušaj online radio

Dječja Nova godina u Tivtu okupila mnoštvo mališana

Dječija nova godina – foto Mediabiro

Turistička organizacija opštine Tivat i ove godine tradicionalno je organizovala Dječji novogodišnji program u saradnji sa Opštinom Tivat. Danas su sve prisutne zabavljali lokalni plesni klubovi „Modest” i „Bellissima”, NVO „Smijalice” i Dječji savez Tivta, nakon zabavnog programa uslijedilo  je druženje sa Djeda mrazom, koji je tom prilikom podijelio razne poslastice najmlađima.

Predstavnica Turističke organizacije ( TO ) Tivta, Tamara Krstović kazala je da su mališani bili u prilici pogledati predstavu Baš čarobna frula, nakon čega je uslijedio muzički nastup Muzičke škole iz Tivta, Hor  “Djeca neba” kao i horski nastup muzičke škole “D – mol”, koji je predvodio Danijel Alibabić.

Dječija nova godina – foto Mediabiro

“Danas su sa nam i učenici iz Dječjeg saveza Tivta, koji su nam se predstavili kroz jedan skeč i dvije recitacije. Oko bine dešavaju se razne animacije za djecu kao što su ; balon modeling, oslikavanje lica, izrada novogodišnjih ukrasa i slatki sto sa najljepšim novogodišnjim poslasticama”, kazala je ona.

Nedaleko od bine i glavnog dešavanja, brojni mališani iz Tivta izložili su svoje umjetničke radove . Njihova mentorka, Iva Gopčević Čelanović iz Kreativne radionice kazala  je da joj je izuzetno drago što talentovana djeca imaju prilike da pokažu svoje radove na ovako posjećenoj manifestaciji, i time upriliče događaj na Pinama.

Dječija nova godina – foto Mediabiro

“Kreativni centar Tivat već deset godina realizuje likovne programe za djecu i omladinske programe mobilnosti za mlade. Danas smo se ovdje predstavili sa izložbom mališana uzrasta od 6 do 13 godina koju već drugu godinu za redom realizujemo u okviru aktivnosti TO Tivta. Radosni smo što imamo priliku da izlažemo na Pinama, i uživamo u današnjoj manifestaciji”, poručila je ona.

Dječija nova godina – foto Mediabiro

Brojni mališani imali su priliku ostaviti poruke za Djeda mraza, i tako iskazati svoje želje i očekivanja. Uz spektakularne efekte na bini,  dolazak Djeda mraza sa vilenjacima uslijedilo je dijeljenje poklona na radost svih prisutnih.

Iz TO Tivta navode da su zadovoljni brojem turista, te da su svi kapaciteti tokom novogodišnjih praznika popunjeni. Podsjetimo, tokom novogodišnje noći na Pinama nastupiće Indira ( ex Colonia), 1. Januara Željko Bebek, dok će drugog dana 2023. godine sve prisutne zabavljati Danijel Alibabić.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije