25.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Flynas narednog ljeta uvodi redovnu sezonsku liniju između Rijada i Tivta

Array
Aerodrom Tivat – foto Boka News

Vodeća saudijska loukost aviokompanija Flynas objavile je da će narednog ljeta, pored sezonskih letova na liniji Rijad –Podgorica koji su kratko vrijeme funkcionisali i ove godine, uvesti i redovnu sezonsku liniju između glavnog grada Saudijske Arabije i Tivta.

‚Linija Rijad-Tivat počeće da saobraća 1.juna i odvijaće se se do 31.avgusta. Na njoj će letjeti Flynasovi avioni tipa „airbus A 320neo“ kapaciteta 170 putnika. Linija će se održavati tri puta nedjeljno: utorkom, četvrtkom i subotom.

Letovi Flynasa na liniji Rijad-Tivat inače, prema prvobitnim najavama te kompanije i menadžmenta Aerodroma Crna Gore trebali su da započnu još ovog ljeta, ali se to nije dogodilo zbog, kako je tada pbjašnjeno iz ACG, „hroničnog nedostatka aviona i osoblja s kojim se suočava kompletna avio industrija”. Prema prvobitnim planovima, između glavnog grada Saudijske Arabije i Tivta Flynas je trebalo da obavi ukupno 53  rotacije, ali se to nije desilo već je saudijski loukoster umjesto toga, u drugoj polovini ljetnje sezone odradio samo 10-tak letova na relaciji Rijad-Podgorica.

Izvor:S.L.
Array
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije