15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Djed Mraz u posjeti novskim osnovnim školama

Djed Mraz je krenuo juče u obilazak osnovnih škola u Herceg Novom. Poklone je podijelio đacima područnih odjeljenja na Podima i u Igalu, kao i učenicima škole „Ilija Kišić“ u Zelenici, a danas će biti u Sutorini, Baošićima, Bijeloj i Kamenarima.

Posjetu Djeda Mraza novskim školama organizovali su Opština Herceg Novi i Turistička organizacija Herceg Novi, koji su obezbijedili 1.700 paketića za sve učenike prva četiri razreda, mališane koji se najviše obraduju Djedu Mrazu.

„Ovo je mali znak pažnje za našu djecu, željeli smo da ih obradujemo poklonima i dolaskom Djeda Mraza, da im tako još malo uljepšamo praznike i uputimo lijepe želje“, kazao je potpredsjednik Opštine Miloš Konjević nakon uručivanja paketića u područnom odjeljenju Osnovne škole „Milan Vuković“ na Podima.

Dodjeljivanje paketića osnovcima

Učenici Osnovne škole „Milan Vuković“ poklone će dobiti sjutra, a „Dašo Pavičić“ prekosjutra. Ako vrijeme posluži, uručivanje poklona biće upriličeno na Trgu Nikole Đurkovića, gdje će đaci stići u pratnji učiteljica. U slučaju da bude kišovito, pokloni će biti uručeni u školama.

Đaci u Sutorini paketiće su dobili i od svoje Mjesne zajednice. Za 18 učenika ovog područnog odjeljenja juče je organizovan dolazak Djeda Mraza, a poklone koje im je donio obezbijedila je Mjesna zajednica Sutorina.

U susret novogodišnjim praznicima, pokloni koje su obezbijedile Opština i Turistička organizacija stići će i u ustanove i nevladine organizacije za djecu i osobe sa smetanjama i teškoćama u razvoju: javne ustanove Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Herceg Novi i Dnevni centar Dječijeg doma „Mladost“, kao i nevladine organizacije: „Zrak Sunca“, „Sunčev zrak“ i „Nova šansa u Novom“.

Najčitanije