17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Djela, a ne riječi – ukidanje putarine H. Novi – Trebinje opet kao najava…

Naplatna rampa -Trebinje – HN

Već neko vrijeme priča o ukidanju takse na putu Herceg Novi – Trebinje provlači se kao mogućnost, važno pitanje, ali, čini se još više, kao prilika za još jedno promovisanje onih koji to pitanje pokreću. I danas je ova tema ponovo aktuelizovana, opet kao- najava.

Za građanstvo i sa ove i sa one strane granice, posebno za Trebinjce i Novljane koji često „cirkulišu“ na ovoj dionici, ukidanje takse na ovom putu bilo bi finansijsko olakšanje.

I svi to željno iščekuju.

Međutim, ostaje utisak da pojedini političari, sa obje strane, koriste ovu temu da se još jednom „pokažu“ javnosti i promovišu sebe lično ili svoju političku opciju.

Konstantno najavljivanje ukidanja takse, bez realizacije te najave, ostavlja utisak- prazne političke priče.

cnbhttps://www.facebook.com/urahercegnovi

Djela, a ne riječi- to je jedino što ima smisla, a kada su političke promocije pojedinaca u pitanju – vrijeme je za nešto originalnije.

Ali, možda današnja najava ipak donosi “djelo”.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac ,nakon sastanka u Trebinju sa crnogorskim ministrima ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem i finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem, izrazio je očekivanje da će putarina biti ukinuta u narednim danima.

To bi značilo da bi u Herceg Novi, do kraja ovog mjeseca, mogli i bez 3 eura putarine koliko se godinama već plaća u jednom pravcu.

Da ne budemo skeptici- sačekaćemo početak maja da se uvjerimo da li su očekivanja bila opravdana.

Najčitanije